Kerthelység

2012. február havának archívuma

Tájékoztatjuk a Munkácsy Mihály, Pelsőczy Ferenc valamint az Alsóerdősor utcai lakókat, hogy 2012. március 1-én az ELMŰ karbantartási munkája miatt áramszünet lesz.
Az ELMŰ az általa megküldött két vázlat alapján 8-15 óra között, különböző időpontokban, különböző helyszíneken szünetelteti az áramszolgáltatást.

2012. feb 28.

Ajánlja fel adója százalékát

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Tisztelettel hívjuk fel városunk lakosságának figyelmét arra, hogy lehetőségünk van a személyi jövedelemadó 1%-át a Magyar Katolikus Egyház javára felajánlani.

Február 11-én Törökbálint önkormányzatának felkérésére a Német Önkormányzat megemlékezést szervezett a Sváb téri kitelepítési emlékműnél, ahol Takács Eliana, a Zimándy iskola tanulója szavalt el egy verset, majd Bartos Zoltánné német önkormányzati képviselő emlékező szavai hangzottak el.

2012. feb 28.

Jön-e Érdről autóáradat?

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak február elsején. A képviselők összehívásának oka egy olyan téma megtárgyalása volt, amely alighanem mindannyiunk életét érinti: a Törökbálinton átmenő forgalom kérdése. E hónapban ennek a rendkívüli ülésnek a témájáról kérdeztük Turai István polgármestert.

Címkék: ,

2012. feb 28.

EU

Írta: admin Kategória: Margóra

Sok megrázó beszámolót hallhattunk az elmúlt háborúkból. Olyat is, amikor a szövetséges nemzetek katonái együtt, egyszerre menekültek az ellenség elől. Akik már sikeresen az induló teherautón voltak, azok lemondva minden addigi bajtársiasságról, puskatussal verték a többi, menekülni-felkapaszkodni akaró kezét.

2012. feb 28.

Szemléletváltásra van szükség

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Megkezdte az egyeztetéseket Törökbálint önkormányzatának képviselő-testülete a 2012-es költségvetésről. Kiss István képviselő, a pénzügyi, jogi és ügyrendi bizottság elnöke nem kimondottan optimista.

2012. feb 28.

Lendületben a helyi CKÖ

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Még szinte el sem kezdődött a 2012-es esztendő, de a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat tagjai igencsak belevetették magukat a munkába.

2012. feb 28.

Folyamatos fejlődés a jó irányba

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés dr. Csipler Norberttel, Budaörs új rendőrkapitányával
Már az is biztató jel volt, hogy nem sokkal január 1-jén történt hivatalba lépése után az új budaörsi rendőrkapitány máris szerét ejtette, hogy informális látogatást tegyen Törökbálint polgármesterénél. Nem sokkal ezután szerkesztőségünk is kapott egy udvarias hangvételű meghívást a kapitányságra. Számomra merőben szokatlan dolognak tűnt, hogy egy rendőrkapitány ilyen [...]

Munkám során gyakran szembesülök azzal a ténnyel, hogy egyre kevesebben hajlandók önkéntesen eleget tenni tartásdíj-fizetési kötelezettségüknek. Jelen írásom azt a célt szolgálja, hogy javuljon ez a morál, illetőleg a rászorulók is információhoz juthassanak nehéz helyzetükben.

2012. feb 28.

„Vezetőként is mindig csapatban gondolkozom”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Káldi Balázs századossal, a törökbálinti rendőrőrs januárban kinevezett új parancsnokával
Százados úr, önt Budapest XI. kerületéből helyezték Törökbálintra. Milyen beosztást hagyott ott, és miért?


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!