Kerthelység

2010. július havának archívuma

2010. júl 30.

Szebb az ünnep, ha megoszthatod a barátaiddal…

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Június 4-én ismét ünnepi körmenettel ünnepelte Törökbálint katolikus közössége a Mária Segíts kápolna búcsúját, azaz felszentelésének évfordulóját. A hívek a plébánia előtt gyülekeztek, majd Szűz Máriát dicsőítő zsoltárokat énekelve vonultak fel a kápolnához. Az ünnep örömét az idén kadicsfalvi barátainkkal is megoszthattuk.

2010. júl 30.

A rendezési tervek útvesztőjében

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A júniusi képviselő-testületi ülésen részletesen foglalkoztak Törökbálint rendezési tervének módosításával. Turai István polgármestert arról kérdeztük, hogy miért van szükség erre a módosításra.

2010. júl 30.

Vegatál

Írta: admin Kategória: Margóra

Állítólag finom, könnyen emészthető és egészséges. Igaz, olcsónak már nem mondható, hiszen az áruházláncok (spanyol, olasz, görög és francia) zöldséges pultjairól átlagpolgár ritkán dőzsöl. Hacsak nem Biszku-nyugdíjas, havi hatszázezerrel.

Címkék:

Május 30-án egy óra alatt mintegy félévi csapadéknak megfelelő eső hullott Törökbálintra, jelentős anyagi károkat okozva. Az azóta eltelt egy hónap alatt megtett intézkedésekről Csuka Attila alpolgármesterrel beszélgettünk.

2010. júl 30.

Lendületben az ifjúság

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Nagy a sürgés-forgás az Ifjúsági Önkormányzat háza táján. A csapat az utóbbi hónapokban is tevékenyen részt vett az önkormányzat életében, de őszre igen komoly programokkal készülnek. Major Sándorral, az Ifjúsági Önkormányzat elnökével beszélgettünk.

2010. júl 30.

Elhatározás és lehetőség

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Óvoda és iskola
A képviselő-testület június végi tanácskozásán óvodai és iskolai ügyeket is tárgyalt, mintegy előkészítve a következő tanév helyi döntéseket igénylő rendjét. Az ezekkel kapcsolatos döntésekről, az e témakörben felmerülő lehetőségekről kértünk tájékoztatást Hajdu Ferenc alpolgármestertől.

2010. júl 30.

A Családsegítőben nincs nyári szünet

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Családsegítő Szolgálat munkatársai idén nyáron is csak felváltva mennek szabadságra, így biztosítva van az intézményhez fordulók folyamatos és szakszerű ellátása. Június utolsó napjaiban avatták fel a szolgálat kertjében a játszóteret, amelyet a Lions Club támogatásával sikerült megvalósítani.

A piacon sok bank zavarba ejtően sokféle hitele van jelen. A sokszor még a szakember számára is nehezen értelmezhető feltételek között eligazodni, a legmegfelelőbbet megtalálni az érintettek számára szinte lehetetlen.

2010. júl 30.

A jegyző válaszol

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Tájékoztató a helyi iparűzési adóra vonatkozó hatáskörök önkormányzati adóhatósághoz történő visszaadásával kapcsolatban
Az országgyűlés által 2010. június 21-ei ülésnapon elfogadott, a helyi iparűzési adóval (hipa) kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló 2010. évi LVII. törvény rendelkezései szerint a helyi iparűzési adóval kapcsolatos feladatok 2010. június 29-ével az önkormányzati adóhatósághoz kerülnek. Így az állandó és az ideiglenes iparűzési [...]

2010. júl 30.

Szemeteljünk, de kulturáltan!

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A hulladékudvarban szinte semmi nem vész kárba
A közvetlen környezetünk védelme gyakran vált ki heves reakciót az emberekből. Sokszor talán szélmalomharcnak érezzük ezt a küzdelmet, de mégis tagadhatatlanul van előrehaladás. Nemrégiben látott napvilágot egy uniós felmérés, mely az európai államok lakosságának hulladékkezelési szokásait, benne a szelektív gyűjtést és annak eredményességét vizsgálta. Hazánk ebben a kérdésben az [...]


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!