Kerthelység

2009. május havának archívuma

2009. máj 25.

Városi majális

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Bevált az új helyszín az immár hagyományos városi majálison. A Mérleg térről a Géza Fejedelem útjára költözött május elsejei ünnepség a már megszokott színvonalas szórakozást nyújtotta a látogatóknak.

Címkék:

2009. máj 25.

Ünnepség az uniós csatlakozás alkalmából

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Március 9-én, szombaton délelőtt 11 órakor a Törökbálinti Kamarakórus szervezésében ünnepi koncerttel emlékezett meg a város hazánk Európai Unióhoz való csatlakozásáról. Az ünnepi beszédet Csenger-Zalán Zsolt, a Fidesz választókerületi elnöke mondta. Beszéde kapcsán minden jelen lévőnek alkalma nyílt végiggondolni az elmúlt öt évet.

2009. máj 25.

BKV helyett Volánbusz?

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Törökbálint ingatlanáraiba beépült a „kék busszal megközelíthető” vonzerő
A polgármesteri naplóban olvashattuk, hogy változás várható a városunk és a főváros közötti autóbusz-közlekedésben. Olvastunk már korábban is híreket arról, hogy egy törvényváltoztatás következtében a BKV-nak meg kell szabadulnia a főváros határán túlra járó járataitól. Valójában van-e realitása egy ilyen változtatásnak – erről kérdeztük Turai István polgármestert.

2009. máj 25.

Ez a munka tanácsadói szerep

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Nánay Éva főépítésszel
Nánay Éva, Törökbálint főépítésze 1968-ban végzett az építészmérnöki karon, 1992-ig magasépítési tervezéssel foglalkozott. 1992-től a ferencvárosi önkormányzatnál dolgozott a városfejlesztési irodában, 1995–2002 között Soroksár főépítésze volt, 2002 óta pedig Törökbálint főépítésze.

2009. máj 25.

A feladatok nem fogytak el

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Ha egy beruházást tíz egységre osztunk, akkor ebből hét egység az előkészítés
A májusi testületi ülésen kevesebb beruházással kapcsolatos előterjesztést tárgyal a képviselő-testület, aminek elsősorban munkaszervezési és pénzügyi okai vannak. Az előbbiben jelentős változások történtek, az utóbbi pedig azt jelenti, hogy beruházási feladatok egy részének forrását a testület addig, amíg az idei évre várható adóbevételekről képet [...]

2009. máj 25.

Fájó hiány a közbiztonságban

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Elek Sándor képviselővel a polgárőrség újjászervezéséről
Jó lenne biztonságban élni. Nyugodtan nyitva hagyni a bejárati ajtót, ha lemegyünk a kertbe. Sajnos ez ma Törökbálinton is elérhetetlen ábrándnak tűnik. A rendőrség mindent megtesz, de kevés az ember, kevés az autó, kevés a pénz, a besurranó tolvaj, a betörő, a bűnöző pedig egyre több. Nincs más lehetőségünk, [...]

Címkék:

2009. máj 25.

Idősek Tanácsa

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Törökbálinton is hamarosan megalakulhat az Idősügyi Tanács. Az előzményekről és a jövőbeli tervekről Hámoriné Olár Mária képviselőt, ifjúsági tanácsnokot kérdeztük.

2009. máj 25.

Tükröm, tükröm…

Írta: admin Kategória: Margóra

2009. június 7.
„Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.” – írta Pál apostol a korinthusbeliekhez.

Címkék:

2009. máj 25.

Magányos emberek országa

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Fidesz-kampánynyitó Biatorbágyon
Vendég: Pokorni Zoltán, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség alelnöke
Beindultak a plakátnyomógépek, nyakunkon az európai parlamenti választások kampánya. A Fidesz 9. választókerületének nyitó rendezvényét május 5-én, kedden este tartották. Sokan eljöttek a biatorbágyi faluház új színháztermébe, hogy meghallgassák Pokorni Zoltán alelnök mondandóját. Mielőtt a hivatalos program megkezdődött volna, a Kerthelységnek is lehetősége adódott egy rövid [...]

Címkék:

2009. máj 25.

Nyári tervek a családsegítő szolgálatnál

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A nyár közeledtével minden szülőben felmerül a gondolat, kire bízza gyermekét, ha kitör a vakáció. Akinek van nagypapa, nagymama a közelben, annak könnyebb a dolga, de nem mindenki ilyen szerencsés. A törökbálinti Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat munkatársai ezen a gondon próbálnak enyhíteni a nyári tábor beindításával. A lehetőségekről Csokonáné Vizkeleti Ildikóval, a szolgálat vezetőjével beszélgettünk.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!