Kerthelység

2010. június havának archívuma

„Velünk élő Trianon”
Elgondolkodtak már valaha azon, hogy a mai Magyarország mindennapjainak történéseiben ma is ott van hazánk több mint ezeréves történelmének minden apró mozzanata? Hiszen a legjelentéktelenebb részlet is hatással lehet a jövőre. Vajon milyen apró, hétköznapinak tűnő események vagy éppen jól eltervezett, szisztematikusan végrehajtott akciók vezettek olyan nagy horderejű, az ország életét alapjaiban megrengető [...]

2010. jún 30.

Tájékoztató közlemény

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Tisztelt törökbálintiak! Jelen közlemény azokhoz szól, akik az elmúlt napokban egyre türelmetlenebbül telefonáltak a hivatalba a polgármesternek és előbb kértek, aztán követeltek sürgős (azonnali!) intézkedést a „támadó szúnyogokkal” szemben, és természetesen szól azokhoz is, akik még nem tették, de szintén e röpülő vérszívók áldozatai.

2010. jún 30.

Együtt a bajban

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Május 30-án a vasárnap délutáni programot sokan másképp tervezték, mint ahogy történt. Kora délután hatalmas vihar csapott le Törökbálintra, heves eső  és cseresznyeszem nagyságú  jég tört, zúzott, árasztotta el a város alacsonyabban fekvő  területeit. A történtekről  és a védekezésről kérdeztük Turai István polgármestert.

Címkék: ,

2010. jún 30.

Miszter Glóbál Nyiklóvé

Írta: admin Kategória: Margóra

Miszter Glóbál Nyiklóvé ül valahol egy hűvös irodában, kényelmesen hátradőlve valódi bivalybőrből készült foteljában. Néha az órájára néz. Hümmög. Olykor csenget a titkárnőjének Georginának (tavaly operálták, eredeti neve: Georg Summerfield), aki ilyenkor kissé pipiskedve ugyan, de megfelelő sebességgel behoz egy limonádét.
Miszter Glóbál Nyiklóvé hörpöl.

Címkék:

2010. jún 30.

Fenntartható életmód és fogyasztás

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Kampány az agglomerációs környezeti problémák enyhítésére
A Kerthelység nem olyan régen hírt adott arról, hogy Törökbálint pénzt nyert egy pályázaton a Fenntartható életmód és fogyasztás című szemléletformáló kampány finanszírozására. A pályázat céljáról és részleteiről, valamint az elnyert összeg felhasználásának módjáról Csuka Attila alpolgármester tájékoztatja lapunk olvasóit.

Címkék:

Februári lapszámunkban számoltunk be a Munkácsy Mihály utca tervezett rekonstrukciójáról. Gyarmati Mihály, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke tájékoztatott bennünket a projekt tartalmáról. Most újra őt kérdezzük arról, hogy mitől lesz főutca jellege ennek a térségnek.

2010. jún 30.

Vakáció előtt

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Lassan közeledik a nyári szünet az oktatási intézményekben. Az elmúlt időszak történéseiről, eredményeiről, esetleges kudarcairól beszélgettünk az oktatási és kulturális ágazatért felelős alpolgármesterrel, Hajdu Ferenccel.

2010. jún 30.

Projektmunkák a Városfejlesztő Zrt.-ben

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Tavaly ősszel már felkészültünk rá, hogy hamarosan kezdődnek az építkezések a Munkácsy Mihály utcában. Aztán, mint már annyiszor, rá kellett döbbennünk, hogy „nem eszik olyan forrón a kását”. Mint arról áprilisban a Kerthelység hasábjain is hírt adtunk, a Munkácsy Mihály utca területének tulajdoni lapjáról a földhivatalnál nem töröltek egy bejegyzést, amely még az M0-s körgyűrű [...]

Beszélgetés Megyaszainé Mámmel Magdaléna elnök asszonnyal
Ahhoz, hogy a Német Kisebbségi Önkormányzat történetét végigkövethessük, először beszéljünk egy kicsit a törökbálinti svábság történetéről, amely a XVII. század végén kezdődött. A bevándorló német telepesek ekkor érkeztek a faluba. Ez az erős, összetartó közösség, amely mindig is szeretett dolgozni, szépen gyarapodott az elkövetkező két évszázadban, és Törökbálint egészen a [...]

2010. jún 30.

A Trianoni Békediktátum évfordulójára

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

2010. június 4-én a Trianoni Békediktátum évfordulójára megemlékezést és Domokos Béla szobrászművész által készített Országzászló-emlékmű felavatását tartották városunkban, amelyet a Lendvai Károly Férfikórus szervezett. Az ünnepi műsorban közreműködtek a Bálint Márton Általános és Középiskola diákjai. Az alábbiakban Csuka Attila alpolgármester emlék- és avatóbeszédének szerkesztett változatát közöljük.

Címkék:

Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!