Kerthelység

2014. július havának archívuma

2014. júl 02.

Tóth József életműkiállítása

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Április 10-én Szinkulics Ágnes nagyszerű kiállítás berendezése és szervezése nyomán, a Munkácsy Mihály Művelődési Ház kiállítóterme zsúfolásig megtelt, Tóth József költő, fotóművész, kollégánk és barátunk életműkiállításának megnyitóján. A nagy érdeklődés nem meglepő, hiszen Törökbálinton sok ember van, aki találkozott Tóth József  fotóival, verseivel akár lapunk hasábjain, képeslapokon, naptárakon, kiadványokban vagy verseskönyve illusztrációjaképpen.

2014. júl 02.

Tisztelt törökbálinti Polgárok!

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Kedves Barátaim!
Az április 6-ai választáson kimagasló eredménnyel kaptam bizalmat Önöktől. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek a sok támogatást, biztatást és megkérem Önöket, hogy pártállástól függetlenül keressenek bátran!

2014. júl 02.

Vihar a lomok körül…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Pontosabban: a lomtalanítás körül. Új szabály lépett életbe ugyanis Törökbálinton. A korábbi lomtalanítási rendszert felváltotta az új, miszerint nem rakhatjuk ki a ház elé mindazt, amire nincsen már szükségünk, ezen túl szó szerint: „házhoz jön” a szemetes, és viszi el feleslegessé a vált holmit. Ez önmagában akár még jó is lehetne, ám a címben említett [...]

2014. júl 02.

Csobbanásból – szökőár

Írta: admin Kategória: Margóra

Nagy a természet ereje. Mondhatjuk: a csodálatos természetnek óriási ereje van. Szép is, meg kiszámíthatatlan is. Milyen jó, hogy az ember része lehet ennek a földi természetnek. Sőt, van neki hasonlatos természete.

Címkék:

2014. júl 02.

Az első szó a köszöneté

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Választás után és választások előtt állnak Törökbálint polgárai. Ez az év többszörösen is lehetőséget ad mindannyiunknak arra, hogy kifejezzük akaratunkat, és magunk is tevékenyen részt vegyünk az országunk sorsát, valamint a mindennapi életünket egyaránt érintő politikai döntéshozatalban. Az első megmérettetéseken túl vagyunk, de egy fontos lehetőség még előttünk áll. Az országgyűlési választási eredményekről, valamint a [...]

2014. júl 02.

Margitka néni 100 éves

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Bartus Sándorné Molnár Margit, Margitka néni 1914-ben született. Már több mint negyven éve laknak Törökbálinton.

2014. júl 02.

Családi sportnap a Sportközpontban

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Május 23-án családi sportnapot tartottak a Törökbálinti Sportközpontban.Úszásban,vízilabdában, kosárlabdában, kispályás labdarúgásban, squashban  kerékpár ügyességi versenyben mérhették össze tudásukat a résztvevők.

2014. júl 02.

Majális

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került a Városi Majális. Az évek óta nagy tömegeket vonzó esemény idén sem tért el a már megszokott és megszeretett forgatókönyvtől. Az egyesületek, civil szervezetek és a testvérvárosok képviselői lelkesen készítették a különböző finomabbnál finomabb ételeket.

2014. júl 02.

A holokausztra emlékeztünk

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A holokauszt Európa és a modern Magyarország legnagyobb borzalma és tragédiája, mely az egyes emberek felelősségéről is szól – mondta Köves Slomó rabbi, Törökbálint városának holokauszt megemlékezésén.

2014. júl 02.

Meg kell tanulnunk jobban élni a lehetőségeinkkel…

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Interjú Egervári Lászlóval, a törökbálinti Polgári Körök vezetőjével
A FIDESZ 2002-es választási veresége hívta életre azokat a Polgári Köröket, amelyek immár több mint 11 éve, a politikai közhangulattól függően hol gyengébb, hol erősebb intenzitással, de folyamatosan és határozottan, a polgári értékeket szem előtt tartva munkálkodnak. Elsősorban keresztény alapokon nyugvó, demokratikus elveket valló embereket gyűjtötték ernyőjük alá, [...]


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!