Kerthelység

2010. október havának archívuma

2010. okt 31.

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Feleki Lászlónak, a Szőnyi Erzsébet zeneiskola igazgatójának emlékező beszédével és az iskola zenés műsorával emlékezett Törökbálint Város Önkormányzata október 6-án az aradi vértanúkra. Az Öreg Temetőben megtartott megemlékezésen részt vett Turai István polgármester, a település önkormányzati képviselői, a pártok képviselői és a civil szervezetek tagjai.

2010. okt 31.

Párbeszédben álló város

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Turai István polgármesterrel az alakuló ülésen elhangzottakról
– Az alakuló ülésen polgármester úr több alkalommal is hangsúlyozta a helyi társadalommal folytatandó párbeszéd fontosságát. Miért ez a kiemelés?
– Mindenhol szükség van fejlődésre, mivel nincs olyan település, amelyen ne kellene változtatni, még akkor sem, ha a benne élők adott esetben megelégedéssel lennének. Az elégedettség, tudjuk, hogy nem [...]

Címkék:

2010. okt 31.

A vörös rém

Írta: admin Kategória: Margóra

Sok újdonságot egy havi periodikában aligha mondhat az ember így, a történtek után hetekkel a Magyarországot ért súlyos, kiszámíthatatlan vörösiszap-katasztrófáról és annak következményeiről.
Szívszorítóan a legtragikusabb természetesen e szörnyűségben az, hogy emberáldozatokat is követelt.
Hogy maradandó sérüléseket okozott.

Címkék:

Az október első vasárnapján lezajlott helyhatósági választások jogerős eredményeinek birtokában 2010. október 12-én megtartotta alakuló ülését Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

2010. okt 31.

Húszéves a szabad önkormányzatiság

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

2010. október elseje különleges nap volt. Először is, mint minden évben, ezen a napon ünnepeltük az Idősek Világnapját. Ráadásul ezen a pénteki napon zárult le a jelenlegi képviselő-testület munkája, hiszen október 3-án, vasárnap új polgármestert és képviselőket választ Törökbálint. A pénteki ünnepi testületi ülésen azonban még egy kerek évfordulót is ünnepeltek. Pontosan húsz éve annak, [...]

2010. okt 31.

Régészeti ásatások Tükörhegyen

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Törökbálint története 7000 évvel ezelőtt kezdődött
A tükörhegyi lakónegyed IV. ütemének beépítésével kapcsolatban több kérdés is felvetődött az elmúlt hónapokban. Hogy mi épülhet meg majd az említett területen, arról jelenleg is folynak a tárgyalások. Egy biztos, az építkezés előtt kötelezően elvégzendő régészeti feltárások az elmúlt évek ásatásaihoz hasonlóan gazdag leleteket eredményeztek, amelyekről Kovács Ágnes régész számol [...]

Európa kisebb-nagyobb városai hasonló, de nem azonos demográfiai problémákkal küszködnek: egyes településeket az elvándorlás, míg másokat a túlnépesedés fenyeget. A témában jártas szakemberek és az érintett települések vezetői egyrészt számtalan kihívással néznek szembe: mit tegyenek az elvándorlások, elnéptelenedések ellen, hogyan élesszék fel az elöregedő, zsugorodó váro­sokat? Másrészt, hogyan tudnak legjobban felkészülni a betelepülni vágyó új [...]

2010. okt 31.

„Csak segíteni szeretnénk az édesanyáknak”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Mi lehet az oka annak, hogy míg Törökbálinton igen sok gyermeket kell elutasítani óvodákból, bölcsődékből, addig egy hét gyermeket befogadni képes családi napközi szinte üresen áll? Rabocskai Laurával, a Tükörkastély családi napközi vezetőjével beszélgettünk.

Weiler Róbert neve biztosan sokaknak ismerős. Aki például regisztrált Törökbálint hivatalos oldalán az elektronikus Hírlevélre, az minden héten legalább egyszer találkozik vele. Sőt talán velem együtt sokan azt gondolják, hogy születése óta itt él Törökbálinton, hiszen amióta csak ismerem, látom, milyen nagy lelkesedéssel dolgozik, legyen szó akár a városi weblapról, akár a Törökbálinti Kamarakórusról.

Az egyéni vállalkozókról és az egyéni cégről szóló 2010. évi CXV. törvény értelmében 2010. január 1-jétől az egyéni vállalkozóknak módjuk van arra, hogy az illetékes cégbíróságnál kezdeményezzék az egyéni cégként való nyilvántartásba vételüket. Az egyéni céggel kapcsolatos tudnivalókról kérdeztük állandó szakértőnket, dr. Moravcsik Krisztina ügyvédet.

Címkék:

Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!