Kerthelység

2010. március havának archívuma

2010. márc 31.

Itt az idő!

Írta: admin Kategória: Margóra

Nehezen felejthető nyolc esztendő  áll mögöttünk. A Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai- kormányok ámokfutása nem csak és nem elsősorban az elvesztegetett lehetőségek, az elsíbolt pénzek, a korrupciós botrányok sorozata miatt nem lesz elfelejthető.

Címkék:

Városi ünnepség
A százhatvankét esztendeje történt forradalmi eseményekre való emlékezésnek és ünnepi műsornak idén is a Munkácsy Mihály Művelődési Ház színházterme adott otthont városunkban.

Címkék:

2010. márc 31.

Értünk

Írta: admin Kategória: Margóra

Az alábbiakban egy teljesítménylistát bocsátok közre, hátha akadnak olyanok is kedves olvasóink között, akik hajlamosak a felejtésre.

Címkék:

2010. márc 31.

Pénzügyi lehetőségek kontra nagyberuházás

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Eredményesen zárult a Dulácska-majorban építendő 16 tantermes, 8 szaktantermes iskola és tanuszoda pályáztatása. A részletekről, az ide vezető sok nehézséggel járó munkáról és végül a komoly fejtörést okozó döntésről Csuka Attila alpolgármesterrel beszélgettünk.

2010. márc 31.

Itt az idő!

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Csenger-Zalán Zsolttal, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjével
Április 11-én Magyarország újraválasztja parlamentje képviselőit. Azt hiszem, ha különböző okokból is, de mindannyian nagyon várjuk ezt a napot. A kampány egyik része már folyik. A plakátokról kedvesen mosolyognak ránk az elmúlt évek kormányzati politikájából oly jól ismert arcok. Mintha mi sem történt volna. Mintha nem hallanánk nap mint nap [...]

2010. márc 31.

Az első lépéseket már megtettük

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Elsődleges cél, hogy a testület rendelkezzen kellő információkkal a fiatalokról
Hámoriné Olár Mária képviselő asszonnyal, Törökbálint Város Önkormányzatának ifjúsági tanácsnokával az elmúlt évben megvalósult eredményekről és az idei feladatokról beszélgettünk.

2010. márc 31.

Ingatlanzűrök, hitelproblémák

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Finánctőke által uralt világunkban egyre ritkább, hogy a piacon forgó ingatlant valamilyen hitel és egyéb korlátozás ne terhelje. Nagy ugyanakkor a kényszer a csőd szélére jutott tulajdonosok részéről az eladásra. Ezek az ingatlanok persze eladhatók, csak nem mindegy, hogy milyen feltételekkel. Olyan szerződést ugyanis nagyon könnyű kötni, hogy kizárólag a bank járjon jól.

Címkék:

2010. márc 31.

A jegyző válaszol

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

A 2010. évi országgyűlési képviselő-választás főbb szabályai – II.
Dr. Sólyom László köztársasági elnök 2010. április 11. és 25. napjára kitűzte az országgyűlési képviselők választását. Ezzel kapcsolatosan az előző számban a 2010. április 11. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról szóló 3/2010. (I. 22.) ÖM rendelet szabályai közül hívtam fel a figyelmet néhány [...]

2010. márc 31.

Jó hír az építkezőknek

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Az átmeneti határidő-hosszabbítás megkönnyíti sokak életét azok közül, akik – az illetékmentes telekvásárlásért cserébe – négyéves határidővel vállalták új lakóházuk felépítését. A szabályozás bonyolult, sok határidőt is tartalmaz, így fontos, hogy az érintettek pontosan tájékozódjanak. A pontos szabály ismertetésére kértük dr. Moravcsik Krisztina ügyvédet.

2010. márc 31.

Evangelizáció az internet segítségével

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Horváth István Sándor atya, Zalalövő plébánosa 2004-ben indította el az e-vangélium küldő szolgálatot. Az azóta 21 ezer olvasóhoz eljutó hírlevél igen népszerű az internetet használó katolikus hívek között. Plébános atyával többek között az egyház és az internet kapcsolatáról is beszélgettünk.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!