Kerthelység

2015. április havának archívuma

2015. ápr 19.

Pelsőczy Ferenc A hit embere

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Dr. Pelsőczy Ferenc atya 1957-től 1995-ig volt Törökbálint plébánosa. Különleges tehetségű, papi hivatását élete teljességében megélő és gyakorló ember volt. 1995. március 23-án brutális módon gyilkolták meg.

2015. ápr 19.

P. Boros Ilona kiállítása a művelődési házban

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

„Képek magánszázadom első feléből” a címe annak a kiállításnak, melyen a városunkban élő és alkotó grafikusmű­vész, P. Boros Ilona műveiből láthatunk válogatást.

2015. ápr 19.

1848-49-re emlékeztünk

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

„Szolgaságunk idejében
Minden ember csak beszélt,
Mi valánk a legelsők, kik
Tenni mertünk a honért!

2015. ápr 19.

Esély az újrakezdésre…

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Nagy sikerrel zárult a LÉPÉSE bálja
Február 28-án tartották a LÉPÉSE (Látássérültek Érdekképviseletének Segítő Egyesülete) bálját, amelyre a jegyek már napokkal a rendezvény előtt az utolsó szálig elkeltek. Az előzményekről, az eseményről, és a jövőbeli tervekről Tóth Auguszta színművésznőt, a bál háziasszonyát és Miklós Tibort, az Egyesület elnökét kérdeztük.

2015. ápr 19.

Cégbezárás – Végelszámolás

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Az évek óta nem működő, tényleges gazdasági tevékenységet nem folytató gazdasági társaságok folyamatos költséget jelentenek tulajdonosaik számára. Ennek az az oka, hogy mindaddig, amíg a cég felszámolás, végelszámolás keretében nem kerül megszüntetésre, bizonyos alapköltségeit akkor is viselni kell, ha semmilyen hasznot nem hajt.

2015. ápr 19.

Új vezető a Volf György Könyvtár élén

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Czukor Erzsébet nyugdíjba vonulása után Weigl Zsolt személyében egy fiatal, agilis vezető került a Volf György Könyvtár élére. Zsoltnak, aki már évek óta a könyvtár dolgozója, egy teljesen megújult, a korábbi csapatnál egy generációnyival fiatalabb gárdával kell dolgoznia, hiszen az utóbbi időben a könyvtár többi dolgozója is nyugdíjba ment, helyükre pedig szintén igen fiatal könyvtárosok [...]

Természetfotók másképp
Amikor megnéztem a kiállítás meghívóját, valami egészen másra számítottam. A szigorú, fekete-fehér megjelenés más témát, más hangulatot sejtetett, így aztán alaposan elcsodálkoztam, amikor megláttam a Falumúzeum falain a vidám, színes természetfotókat.

Beszélgetés Vaszilkó Judit ügyvezető igazgatóval
Januárban újra egy multinacionális cég nyitotta meg központi irodáját és raktárbázisát Törökbálinton. A Brammer Európa vezető forgalmazója a minőségi ipari, karbantartási, javítási és felújítási (MRO) termékek területén. A vállalat bemutatására Vaszilkó Judit ügyvezető igazgatót kértük meg, aki maga is törökbálinti lakos.

Folytatódott a művelődési ház ismeretterjesztő előadás-sorozata. A márciusi vendégek Bálint gazda és Schirilla György voltak.

2015. ápr 19.

Farsangi családi nap

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Elűzték a telet a művelődési házban azok, akik ellátogattak az intézmény farsangi családi délutánjára.

Címkék:

Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!