Kerthelység

2013. március havának archívuma

2013. márc 26.

Kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Pest megye területére március 26-án, kedden éjfélig. Az előrejelzés szerint erős hófúvás várható, a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet és 24 óra alatt akár 10 centimétert meghaladó friss hó hullhat.

2013. márc 19.

Polgármesteri Hivatal felhívása

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

A 2013. március 15-én (péntek) az AVE Tatabánya Zrt. a települési szilárd hulladék (közismert nevén háztartási hulladék) és az e napra meghirdetett szelektív hulladék (fém, társított csomagolási hulladék, kék zsák) begyűjtését nem tudta biztosítani.

2013. márc 15.

Bátorság és bajtársiasság

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Székely zászló a törökbálinti Városházán
Ez a két szó jutott eszembe, amikor a február 15-i délutáni zászló-kitűző ünnepségre készültem. Talán azért, mert pár nappal korábban ezt a két szót ismételgette Miniszterelnök úr. Egy sajtótájékoztatón készült a felvétel, Brüsszelben, közvetlenül az Európai Unió költségvetést elfogadó maratoni ülését követően. Miniszterelnök úr láthatóan fáradtan dörzsölte a szemeit, és ezt [...]

2013. márc 15.

Épül az iskola

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Láthatóan nagy a sürgés-forgás az új iskola építésén. Teherautók jönnek-mennek, munkások dolgoznak még sötétedés után is lámpafénynél az iskolában. Mit lehet tudni az építkezés előrehaladásáról?
Arról már korábban beszéltünk, hogy két év tárgyalás után végül tavaly novemberben megegyezés született az Államot képviselő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a kivitelező és az Önkormányzat között [...]

2013. márc 15.

Partnerként együttműködni

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Tavaly november 23-án végül aláírásra kerültek azok a megállapodások, amelyek két év kényszerű várakozása után lehetővé tették a projekt folytatását. Ezt követően megjelentek az épületben az építőmunkások, láthatóan és ténylegesen folyik már a munka.

2013. márc 15.

A zászló

Írta: admin Kategória: Margóra

Ha éppen nem fedi valamiféle álságos megfontolásból téves látszatot gerjesztő köd az agyunkat, történelmi tanulmányainkra alapozó könnyed kis utánjárással megállapíthatjuk a következőket: a románok ősei mintegy hatszáz-, hatszázötven esztendővel ezelőtt telepedtek meg országukban. Jól megférve az akkor már hosszabb ideje ott élő német és magyar ajkú népcsoportokkal.

Címkék:

2013. márc 15.

Minden változásban van

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Ösztöndíjat a pedagógusoknak – beszélgetés Hajdu Ferenc alpolgármesterrel
Alpolgármester úr, a képviselő-testület tavaly decemberi ülésén létrehozott egy munkacsoportot, amelynek ön a vezetője s a közvilágítás körüli problémák kivizsgálását kell elvégezniük. Melyek ezek a problémák?
Ami a munkacsoport felállítását illeti, azt nem több, hanem egyetlen probléma okozta. Arról van szó, hogy a törökbálinti elektromos hálózatot működtető cég az [...]

2013. márc 15.

A város vezetése jó gazdája a nevelésnek, oktatásnak

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Sárközi Márta tankerületi vezetővel
Igazgatóasszony, Ön a törvényi szabályozásnak és egyéb személyi feltételeknek megfelelően eredményesen megpályázta és elnyerte a tankerület vezetői pozícióját. Elöljáróban felvázolná eddigi pedagógiai munkásságát?
1977-ben képesítés nélküli nevelőként kezdtem el tanítani a gyáli Kossuth Lajos Általános Iskolában. Három év múlva nyertem felvételit az Esztergomi Tanítóképző Főiskola Zsámbéki Kihelyezett Tagozatára.

2013. márc 15.

Járőrszolgálat a Tükörhegyen

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Ruzsenszki Péterrel, a Tétény-Adler Security Kft. vezetőjével
Néhány évvel ezelőtt Dr. Spenik Vladimir doktor úrtól, a tükörhegyi terület körzeti orvosától hallottam először az új negyedben működő járőrszolgálatról. Létrehozásában és megszervezésében jelentős szerepe volt a doktor úrnak, aki maga is elszenvedője volt már egy betöréses lopásnak, amikor egy éjjel a zárt udvaráról vitték el az autóját. [...]

Beszélgetés dr. Solymosi Péterrel, az 1. számú háziorvosi körzet orvosával
Február 2-án a Munkácsy Mihály Művelődési Házban volt az első, saját szervezésű továbbképzés a régióban dolgozó háziorvosi asszisztensek, védőnők, mozgás- és fizioterápiával, rehabilitációval foglalkozó szakdolgozók számára. A rendezvény ötletgazdáját és szervezőjét, dr. Solymosi Pétert kérdeztük.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!