Kerthelység

2010. május havának archívuma

2010. máj 31.

Cselekedj helyben!

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A képviselő-testület a közelmúltban intézkedési tervet fogadott el a szennyvízhálózatba illegálisan bevezetett csapadékvíz-bekötések felderítésére. Az intézkedés okairól kérdeztük Turai István polgármestert.

2010. máj 31.

„A mi kis városunk”

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Kreatív várostervezés hamarosan a TV Deko műsorán
„Miért nem tudnak ide egy játszóteret rakni?”„Miért nem lehet egy rendes parkolót építeni?”„Miért nem csinálnak már valamit ezzel a lepusztult térrel?”

2010. máj 31.

Körkép a Zimándyból

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Közeledik a tanév vége. Gyerekek és pedagógusok még egy utolsó nagy nekiveselkedéssel igyekeznek befejezni az ez évre előírt anyagot. Még néhány hét és itt a vakáció! Addig is nagyon sok még a tennivaló. Az elmúlt időszak egyik legnagyobb feladata a beiratkozás volt. Erről kérdeztük Palkóné Szabó Gabriella igazgató asszonyt, önkormányzatunk Oktatási, Kulturális és Sportbizottságának elnökét.

2010. máj 31.

Új emlékpark és parkoló Törökbálinton

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Településünkön két helyen is nagy a sürgés-forgás. Munkálatok folynak a Nyár utca–Géza fejedelem utca sarkán és a Munkácsy Mihály utcában a polgármesteri hivatal udvarán is. Az építkezések részleteiről Csuka Attila alpolgármestert kérdeztük.

2010. máj 31.

Hol éltünk mi?

Írta: admin Kategória: Margóra

A Gy. Ferenc fémjelezte szociálliberális „kormány” egyik volt egészségügyi minisztere, M. Lajos könyvet írt. Ez ugyan nem olyan nagy ügy, s nem is különösebben kommentálni való hír, hiszen az a (és a későbbi) bagázs csupa nemzetmentő polihisztorból állt. S ha éppen nem országemeltek és válságcsökkentettek, hát olykor művészi kvalitásaikkal kápráztatták a szemét amúgy is csak [...]

2010. máj 31.

Az önkormányzat ügyvédje

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Dr. Marton Kálmán és ügyvédi irodája kisebb megszakítással közel öt éve jogi képviselője Törökbálint önkormányzatának és polgármesteri hivatalának. Az ügyvéd úrral többek között a megbízás kezdetéről, az önkormányzattal való kapcsolatról és az aktuális ügyekről beszélgettünk.

2010. máj 31.

Ficsór Bálint búcsúztatása

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Ficsór Bálint május 6-án 70 éves korában hosszan tartó súlyos betegségben elhunyt.
Ficsór Bálint 1990-ben, az első szabadon választott képviselő-testület tagja volt. Ezt követően megszakítás nélkül 17 éven át volt a hármas körzet képviselője. A 2007-es időközi választáson képviselőként már nem indult. Haláláig a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság külsős tagjaként dolgozott.

Címkék:

2010. máj 31.

Megújuló közlekedés

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

1994–1998 között Törökbálint alpolgármestereként a közösségi közlekedéssel kapcsolatos feladatok is a hatáskörömbe tartoztak Akkor indult el az a folyamat, amelynek során a városban jelentősen fejlődött a buszközlekedés. Ugyanakkor már tizenöt évvel ezelőtt elkezdődött az úgynevezett budapesti közlekedési szövetség szervezése, amely jelenleg általam nem ismert stádiumban van.

2010. máj 31.

A jegyző válaszol

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Tisztelt Adózók!
Tájékoztatjuk, hogy a 2009. évről benyújtandó helyi iparűzési adóról szóló  bevallást a www.torokbalint.hu honlapon megtalálható és kitölthető nyomtatványon kell benyújtani adóhatóságunkhoz. A program ellenőrzi az adatokat, ellenőrzés után engedi kinyomtatni a bevallást, melyet az arra jogosult cégszerű aláírásával kell ellátni.

Gyakran előfordul, hogy az örökösök között vita támad arról, hogy az elhunyt hagyatéka melyiküket milyen arányban illeti meg. Állandó tanácsadónkat, dr. Moravcsik Krisztina ügyvédet kérdeztük, hogyan érvényesítheti a hagyaték iránti igényét az az örökös, aki a hagyatéki eljárás során érdekeit sértve érzi.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!