Kerthelység

2012. aug 31.

Lovas járőrök a törökbálinti rendőrségen

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Az utóbbi hónapokban megszaporodtak az önkormányzathoz és a helyi rendőrőrshöz érkező lakossági bejelentések, amelyek a környező erdőkben tapasztalt visszásságokra hívják fel a hatóságok figyelmét.

Több helyen illegális szemétlerakók és engedély nélküli tűzrakások maradványai csúfítják az erdőt, a késő délutáni, esti órákban pedig gyakran terepmotorosok, quadozók verik fel a természet csendjét, amivel nem csupán a környéken lakók nyugalmát zavarják, de súlyos károkat okoznak az élővilágban is. Ide sorolhatók továbbá a hamarosan beköszöntő ősz jellegzetes, évről évre visszatérő szomorú jelenségei, az engedély nélküli fakivágások, falopások is. Káldi Balázs százados, a helyi rendőrőrs megbízott vezetője hetek, hónapok óta igyekszik megteremteni a lehetőségét, hogy lovas járőrök rendszeres jelenlétével vessen véget az áldatlan állapotoknak.
– A közterület rendjének és biztonságának fenntartása ugyanúgy a rendőrség feladata, mint az állampolgárok személy- és vagyonbiztonságának védelme. Tény, hogy a napi járőrszolgálat megtervezésekor a környező erdőkkel nem tudunk számolni, mivel gyalogos vagy autós járőrökkel ez a feladat nem megoldható. Napi szinten tehát kevésbé van szem előtt az erdőterület, ám mégsem eshet ki a rendőrség látóteréből. Ezért is sszorgalmaztam a lovas járőrszolgálat bevezetését. Az ORFK Készenléti Rendőrség lovas alosztálya augusztustól két lovas járőrt biztosít számunkra, akik a tervek szerint heti-kétheti rendszerességgel fognak szolgálatot teljesíteni Törökbálinton. Kiemelt területként a Nagyerdőt, az Anna-hegyet, a Tétényi fennsíkot, valamint a Petőfi és a Virág tanyát fogják ellenőrizni – adta hírül az őrsparancsnok.
A lovas járőrszolgálatból a Törökbálinti Városőrség is kiveszi a részét, a gyakorlott lovas, Orbán Attila városőr személyében, a helyi önkormányzattól pedig a szintén gyakorlott lovas Kiss Katalin fogja kísérni a járőröket saját lován, akinek kiváló helyismerete nagy segítséget jelent majd a rendőröknek.

Halász Örs



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!