Kerthelység

2012. aug 31.

Szertelenül

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Törökbálint Város Önkormányzata és a Segítő Kéz Szolgálat közös pályázatot adott be 2011 őszén a Nemzeti Család és Szociális Intézet felé. A pályázat céljaként a fiatalkorúak hasznos szabadidő-eltöltésének lehetőségeit jelölte meg önkormányzatunk. A sikeres pályamű pozitív elbírálásban részesült, így novemberben elkezdődhetett a programsorozat. A szabadidős tevékenységek helyszínének a Segítő Kéz Szolgálat Nyár utcai telephelye adott otthont.
A munka oroszlánrészét Csokonáné Vízkeleti Ildikó, az intézmény vezetője vállalta fel, akinek ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni az odaadó munkájáért. Természetesen Ildikó mellett egy lelkes csapat (Radnóti Krisztina, Csontosné Kiss Katalin, Cseh Angéla, Kurán Zsuzsanna, Török Sándor és Kiss Bernadett) is tevékenykedett, akik tehetségükkel, tudásukkal segítették a projekt megvalósítását. Törökbálint két iskolája is nagymértékben hozzájárult a siker eléréséhez, hiszen biztosították a pályázathoz tartozó infrastruktúrát, nem utolsósorban a diákok résztvételét.
Hosszú hónapokon keresztül minden péntek délután gyerekzsivajtól volt hangos a Segítő Kéz Szolgálat épülete, ahol különböző korosztályú diákok lelték örömüket a sokszínű sport- és szabadidős játékok erdejében. Volt, aki csocsózott, akadt olyan is, aki a társasjátékban lelte örömét és jó néhányan kipróbálták magukat a pingpongasztal mellett is. A délutánok észrevétlen gyorsasággal teltek, több gyermek alig akarta elhagyni a játékteret, amikor letelt a foglalkozás ideje. A zord téli délutánokon is sikerült melegséget varázsolni a diákok lelkébe, hiszen minden felnőtt teljes odaadással és lelkesedéssel foglalkozott az olykor maguk alatt lévő fiatalokkal.
Ezeken a délutánokon nem maradhatott el a várva várt uzsonna sem, amelynek jó részét a Dáma Kft. (Mester Péter) biztosította. Köszönet érte! Az együtt töltött idő alatt sok barátság született, de a szervezők legnagyobb örömére a projekt végére szinte teljesen összekovácsolódott a kis csapat. Az iskolai szünidő kezdetével (május 15.) véget értek a foglalkozások, aminek a lurkók nem igazán örültek, hiszen nagyon megkedvelték a programokat. Városunk vezetésének feltett szándéka, hogy amint lehetőség adódik, ismét pályázik hasonló projektekre. Önkormányzatunk alpolgármestere, Hajdu Ferenc kiemelt fontosságúnak tartja az ilyen típusú szervezett programokat, amelyeknek fontos elemei többek között a baráti szálak megerősítése, a szabadidő hasznos eltöltése, nem utolsósorban pedig az emberi kapcsolatok ápolásának felszínre hozatala, ami mostanában egy kicsit eltűnni látszik a társadalomból.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!