Kerthelység

2013. júl 26.

Hőségriadó és tűzgyújtási tilalom

Írta: admin Kategória: Fogyasztó és állampolgár

Tisztelt Törökbálinti Lakosok!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön egy gyenge front hatására átmenetileg gyengül ugyan a nappali felmelegedés, de a következő napokban egyre melegebb időre számíthatunk. A hétvégén és jövő hét elején tetőzik a hőség.

Éppen ezért az országos tisztifőorvos a 2013. július 23-án 00.00 órától elrendelt II. fokozatú hőségriasztást III. fokozatú hőségriadó szintre emeli 2013. július 25. 00.00 órától 2013. július 29. 24.00 óráig terjedően.

Fontos, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot! 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon! Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények használatával! Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket (pl. nagyobb bevásárló központok)!

A kánikula elleni védekezéssel kapcsolatban egyéb fontos információt is találhatnak a “Hasznos tanácsok kánikula idejére” c. tájékoztató anyagban.

Tűzgyújtási tilalom

A rendkívül gyors felmelegedés és csapadékmentes időjárásra való tekintettel a vidékfejlesztési miniszter 2013. július 22-től kezdődően, az ország teljes területén általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A tűzgyújtási tilalom vonatkozik:

- az erdőkre (a kijelölt tűzrakó helyekre is),

- az erdők 200 m-es körzetére (beleértve a kiskerteket, valamint a parlag és gazégetést is),

az utak és vasutak körzetére, azok melletti fásításokra (különös tekintettel az égő dohánynemű járműből történő kidobására).



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!