Kerthelység

2014. júl 02.

Majális

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került a Városi Majális. Az évek óta nagy tömegeket vonzó esemény idén sem tért el a már megszokott és megszeretett forgatókönyvtől. Az egyesületek, civil szervezetek és a testvérvárosok képviselői lelkesen készítették a különböző finomabbnál finomabb ételeket.

A művészeti csoportok, sportegyesületek, óvodák csoportjai egymást követték a színpadon. Sajnos a jó hangulatba az időjárás többször is beleszólt, de öröm az ürömben, hogy a néhányszor felbukkanó zápor csak rövid ideig tartott és mindig kellemes meleg követte. Idén sem maradhatott el a majálisról újságunk sátra, köszönjük a sok megkeresést, öröm volt olvasóinkkal találkozni.
Rendhagyó módon idén a Kerthelység viccíró pályázatot hirdetett, melyet felnőtt és gyermek kategóriában egy-egy tortával jutalmaztunk.
Örök emlékként álljon itt a két győztes vicc:
Hatalmas sor áll a törökbálinti CBA előtt. Nyuszika előremegy, de az oroszlán hátradobja. Másnap ugyanez történik. Erre ezt mondja a nyuszika: – Na, ma sem nyitok ki! (Egyed Norbert 12 éves)
Törökbálinton egy nőnek van egy macskája, de a férje nagyon utálja. A férj elhatározza, hogy megszabadul a macskától. Beteszi a kocsiba, kiviszi a város szélére, kirakja, de mire hazaér a macska már a bejárati ajtó előtt várja. Másnap újra próbálkozik. Beteszi a macskát a kocsiba, elviszi városon kívül 50 km-re, de a macska megint a bejáratnál várja mire hazaér. Harmadnap újra próbálkozik. Beviszi a macskát jó mélyre az erdőbe. 2 óra múlva az otthonában cseng a telefon. Felveszi a feleség, a férj az.
– Szevasz, otthon van a macska?
– Igen itthon van.
– Légy szíves add át neki a telefont, eltévedtem, szeretném megtudni, hogy jutok haza.
(Pásztor János, Nagytárkány)



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!