Kerthelység

2014. máj 20.

Kiegyensúlyozott fejlődés, béke és nyugalom

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Dr. Aradszki András, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, aki a választókörzetek átszervezésével másfél éve vette át Törökbálint képviseletét a Parlamentben. Április 6-án először kéri személyesen a város polgárainak támogatását. Közeledve a választási kampány fináléjához arra kértük, beszéljen még egyszer terveiről, céljairól, arról, hogy milyen feladatokat lát maga előtt, ha sikerül eredményesen szerepelnie a választásokon.
Képviselő úr! Amennyiben sikerül megnyernie a választók bizalmát, hogyan folytatja majd a munkát?
Amennyiben április 6-án megkapom a választópolgárok felhatalmazását, szeretnék tovább dolgozni a már elkezdett projekteken. Ilyen például az M7 autópálya új, érdi lejárójának megvalósítása, amely nagyban hozzájárul Törökbálint átmenő forgalmának csökkentéséhez. Törökbálint polgárai joggal panaszkodnak amiatt, hogy – elsősorban a reggeli és délutáni csúcsidőben – az Érdről Budapestre tartók jelentős számban hajtanak keresztül a városon a rövidebb út és a kisebb forgalom reményében. A megvalósuló feljáróval ez az átmenő forgalom megszűnik és az érintett utcák élete visszatérhet a régi, csendes kertvárosi kerékvágásába.
A másik nagy feladat Törökbálint új városközpontjának kialakítása. Az egyértelmű, hogy a település kinőtte a régi Városházát, és nagyon hiányzik egy jól kialakított közösségi tér. Az, hogy ez hol és miként valósul meg, az természetesen Törökbálint belügye, de amint a szükséges döntések megszületnek, a város Önkormányzata számíthat minden támogatásra, amelyet parlamenti képviselőként nyújtani tudok.
Az elmúlt másfél évben több, Törökbálint városát érintő ügyben is sikerült előrelépni. Beszélne ezekről?
Jelentős sikerként könyvelem el a közösségi közlekedés megváltozását érintő tervekben elért változtatásokat. A 4-es Metró átadását követő egyes változások az eredeti tervezet szerint hátrányosan érintették volna Törökbálint lakosságának jelentős részét. A helyi Önkormányzat közlekedésért felelős szakembereivel és Turai István polgármester úrral együttműködve, úgy érzem sikerült olyan változtatásokat kieszközölnünk, amelyek segítenek áthidalni az átalakulással járó nehézségeket, és végül mindenki megtalálja a neki legkedvezőbb útvonalat, és közlekedési eszközt.  A Metró átadása jelentős lépés, és biztos vagyok benne, hogy végeredményben kedvezően befolyásolja majd a felszíni közösségi közlekedést, és egy élhetőbb, tisztább, nyugodtabb Budapestet tudhatunk majd magunkénak.
A másik sikerest akció a város költségvetésének megtámogatása, amelyet néhány évvel ezelőtt a helyi adótörvényekben történt változás alaposan megtépázott. Sikerült ezen változtatnunk, és mára Törökbálint – ha nem is a régi mértékben –, de számottevő összeggel részesül a Telenor iparűzési adójából, ami a város költségvetésének jelentős tétele. Ezzel kapcsolatban dolgozunk további törvénytervezeteken is, amelyek, ha sikerül megvalósítani őket, további kedvező hatással lehetnek a választókörzet és benne Törökbálint bevételeire. Ha mindehhez hozzá tesszük azt, hogy a város megszabadult teljes adósságterhétől, állami beruházással új iskola, sportközpont is létesült, Törökbálint szempontjából kifejezetten jól sikerült négy évre tekinthetünk vissza.
Közelednek a helyhatósági választások is. Ez ügyben történtek már egyeztetések?
A parlamenti választásokat követően, akárhogy is végződnek majd, mindenképpen elkezdődik a helyhatósági választások előkészítése. Úgy érzem, Törökbálint Önkormányzatában az előző ciklusban lezajlott viharok turbulenciái máig hatással vannak a helyi közéletre. A jobboldal erős szövetségesi háttérrel fel fog erre készülni, és bízom benne, hogy olyan jelöltet tud majd állítani, aki képes lesz elnyerni a választópolgárok bizalmát, és eredményesen vezeti majd tovább a települést. Ehhez szükség lesz majd mindenkire, aki tenni akar a városért. Mi a magunk részéről mindenkivel együtt tudunk működni, aki az alapvető politikai értékeinket magáénak érzi. Értem ezalatt a lokálpatriotizmust, a nemzeti elkötelezettséget és a keresztény értékek elfogadását. Úgy gondolom, amennyiben új polgármestere lesz a városnak, úgy mindenkinek az érdeke egy nyugodt, fokozatos átmenet, a jó ügyek folytatása, és az esetleges hibák kiküszöbölése.
Közeledik a választás napja. Milyen érzésekkel néz az elkövetkező néhány hét elé?
Túl vagyunk a választási kampány felén. Közeledve a hajrához az erővonalak körvonalazódni látszanak, de már megtanultuk, hogy semmit nem lehet biztosra venni. Az elmúlt másfél évben igyekeztem a lehető legjobban megismerni a helyi viszonyokat, ami mára azt hiszem sikerült is.  Törökbálint nagyon jó adottságokkal rendelkezik, számos jól működő civil szervezete van és a kedvező gazdasági háttér is adott. Egy bölcs, takarékos és előrelátó városvezetés meg tudja tartani az eddigi értékeket és stabilizálni tudja a város költségvetését. Amennyiben a FIDESZ-KDNP kormánya újra megkapja a felhatalmazást, és a polgárok engem is megtisztelnek bizalmukkal, akkor tovább tudom támogatni a város vezetését az elkezdett feladatok sikeres végrehajtásában. Bízom benne, hogy eredményesen be tudjuk fejezni a futó projekteket, és örömmel nézek az új kihívások elé is. Ehhez kérem Törökbálint polgárainak támogatását. Várunk mindenkit április 6-án a szavazókörökben!

Perjés



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!