Kerthelység

2014. máj 20.

Lendületben a LÉPÉSE Egyesület

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Mint arról már előző számunkban hírt adtunk, az Egyesület hivatalos bejegyzése után Miklós Tibor és kollégái nagy lendülettel kezdtek a törökbálinti látássérültek érdekeit képviselő új civil szervezet munkájának megszervezésébe, tevékenységi körének kiszélesítésébe.

Az új kezdeményezést támogatásáról biztosította Törökbálint Önkormányzata is. Képviseletükben Elek Sándor alpolgármester úr, és Géczi Krisztián képviselő úr tárgyaltak az egyesület vezetésével (képünkön).
A megbeszélésen részt vett ezüstérmes cselgáncsozó paralimpikonunk, Szabó Nikolett is. A tárgyalások eredményeként körvonalazódni látszik a LÉPÉSE feladatköre, például az új városi beruházások akadálymentesítésének megtervezésével kapcsolatban. Az együttműködés mindenképpen kívánatos, hiszen az akadálymentesítő rendszerek helyes tervezésében a legszakszerűbb segítséget éppen az érintettek, a látás- és mozgássérültek adhatják, mint ebben az egyesületben is a vezetőség több tagja is tapasztalati szakértőként képviseli a szakmát. A másik, amelyről szó is esett a megbeszélésen, az általuk szervezett érzékenyítő programok, amelyek által nem csak a többségi társadalom kapna fontos és hasznos tudást, de szeretnék ezáltal helyi tagjaik anyagi helyzetét is javítani. Az egyesület vezetése bízik a hosszú távú együttműködésben, és továbbra is várja a segítségre szorulók, illetve a segítséget nyújtani tudók jelentkezését.
Szaktudásuk segítségével szeretnének minél több sorstársuknak és nehéz helyzetben lévő embernek segítséget nyújtani. Kedvcsinálóként itt közlünk egy képet, amely az igazi segítség szép példája. Tavaly készült a Balaton partján, azon a kerékpártúrán, ahol látássérültek és látók együtt tekerték körül a tavat.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!