Kerthelység

2012. máj 31.

Annyira…

Írta: admin Kategória: Margóra

Annyira aranyos, hogy az elmúlt hónapvég egyik legjelentősebb hírei közé tudott tartozni a rendőrség elsősegélycsomag-ellenőrzési akciója az autósoknál.

S még jobban az, hogy mindezt egy internetes portál gerjesztette rémhíreként cáfolta a szerv szóvivője; majd alig tizenkét óra elteltével ugyanő közölte: a rendőrség felfüggesztette az elsősegélycsomagokra vonatkozó ellenőrzési akcióját.
Annyira király, hogy nálunk egy „álhírt” azonnal meg lehet cáfolni, majd a cáfolat cáfolata is szemrebbenés nélkül elvégezhető.
Igaz, ez egy uniós ország.
Így hát az aztán tényleg annyira szuper, hogy végre tárgyalóasztalhoz ülhet készenlétihitel-ügyben a magyar fél. Komolyan mondom, ez az Európai Bizottság, meg Parlament, no és a Valutaalap… jaj, de annyira, de annyira… és akkor tárgyalnak velünk!
Juhé!
Annyira jó mindez, hogy szinte eltörpül mellette az a sok csacskaság, amelyet holmi rosszakaratú hír sugalmaz a szigorú megszorításokon alapuló felelős brüsszeli diktátum-gazdaságpolitika kapcsán. Hogy Csehországban, Spanyolországban e kényszermegszorítások miatt inog a kormány? Hogy a görögök, az olaszok, a hollandok ebbe már belebuktak? Hogy Szlovákiában ezért előrehozott választásokat kellett tartani? Hogy a francia Sarkozy, a német Merkel népszerűsége hazájukban is meredeken leáldozóban?
Annyira elképesztő s ugyanakkor persze szokatlan és furcsa, hogy a tengerentúlról vagy bárhol a kizárólag erre a kilencvenháromezer négyzetkilométerre fokuszáló nagyvilágban, mindezen szörnyűségekről nem a magyar ellenzék véleményét kérdezik.
Annyira azért ne lélegezzünk fel. Úgy hallani, május végétől újabb komoly közúti ellenőrzések jönnek, nehogy már kilógjunk a sorból…

Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!