Kerthelység

2012. máj 31.

Ilona néni 110 éves

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Népes ünneplő sereg gyűlt össze április 27-én délután egy törökbálinti családi házában. A 110. születésnapját ünneplő Kudász Jánosnét, Ilona nénit köszöntötték az egybegyűltek.

Fotó: Hopka László

Fotó: Hopka László

A család és a barátok, barátnők mellett a város nevében Elek Sándor alpolgármester, Gyarmati Mihály területi képviselő és Kailinger Ildikó, településünk jegyzője fejezték ki jókívánságaikat az ünnepeltnek. A jeles évfordulóra való tekintettel Kövér László, az államfői jogkört ideiglenesen gyakorló házelnök és Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő is személyesen gratuláltak Ilona néninek.
A minden valószínűség szerint legidősebb magyar 1902. április 27-én született a Fel

Fotó: Hopka László

Fotó: Hopka László

vidéken. Mesébe illően hosszú életkorát jól példázza, hogy 1912-ben, tízévesen már a Titanic tragédiájáról szóló újságcikkeket olvasta. Az első világháború vége 16 évesen érte, a második világháború kezdetén 37 éves volt, az 56-os forradalom kitörésekor pedig már bőven elmúlt ötven. A hosszú évtizedek ellenére – rendkívüli korához képest – máig erőben és egészségben él népes családja körében. Ilona néninek három dédunokája is van, első ükunokája születésekor pedig pontosan 99 éves volt, mivel mind a ketten április 27-én születtek. Derűlátását és humorérzékét máig sem veszítette el: az ünnepségről tudósító riporter kérdésére, hogy mióta nyugdíjas, némi töprengés után mosolyogva válaszolta: hát már jó pár éve, az biztos.
A kivételes évfordulóról az országos média is hírt adott.
Ilona néninek mindannyian jó egészséget és sok boldogságot kívánunk!

Halász Örs



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!