Kerthelység

2009. dec 31.

Karácsonyra készülődve

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Nagy a sürgés-forgás a Törökbálinti Családsegítő Szolgálat háza táján az utóbbi időben. Az ősz beköszöntével több új szolgáltatást is igénybe vehetnek a város lakói.
A Baba-Mama Klubba, amelynek mostanra 15-20 állandó látogatója van, nemrég még a Mikulás is ellátogatott és ajándékot hozott. A gyerekek nagyon bátran viselkedtek, nem ijedtek meg a mély hangú, piros köpenyes bácsitól, viszont szívesen húzogatták a szakállát.

Működik a korrepetálás is. Hetente egy alkalommal érkeznek Budafokról az Aquilla Egyesület munkatársai, ők tartják az oktatást. Előzetes felmérések szerint matematika, fizika és német tantárgyból kértek korrepetálást a családok. A felső tagozatos általános iskolás korosztályból tizennyolcan jelentkeztek. Közülük tizenketten járnak rendszeresen, szerdánként tanulni a szolgálathoz.
Beindult a Lányok egymás közt klub is. Vendége volt már a klubnak fodrász és kozmetikus szakember, tanácsokat kaptak a fiatal hölgyek az öltözködéssel, személyes higiéniával kapcsolatban.
Jelenleg hét-nyolc állandó tagja van a klubnak, és a családsegítő szakemberek bíznak benne, hogy egyre több kislány jön majd el hozzájuk egy jót beszélgetni, ahová fiúknak belépni szigorúan tilos.
A Budapest All Nations Lions Club Közhasznú Szervezet támogatásával a családsegítő ingyenes szemüvegakciót szervezett. Ennek keretében a jelentkezők ingyenes szemvizsgálaton estek át, majd a Budapesti Novák Optika közreműködésével 45 törökbálinti lakos kapott új szemüveget. A megfelelő lencse kiválasztása után a mai elvárásoknak is megfelelő minőségű szemüvegkereteket kaptak a vizsgálaton részt vevők, az idősebb paciensek közül többen két szemüveget (olvasó és általános) is.
A karácsonyi cipős doboz akció is elindult. Egy törökbálinti egészségügyi dolgozó egyszerre hét, karácsonyi csomagolópapírral bevont cipős dobozt adott le a családsegítőbe, szépen felcímkézve és megtöltve ajándékokkal. Ha valaki szeretne hasonló ajándékot készíteni egy nehéz sorsú kisgyermeknek, nem kell mást tennie, csak egy cipős dobozba beletenni néhány egyszerű ajándékot, szépen becsomagolni, és a doboz külsején feltüntetni, milyen korú  kisfiúnak vagy kislánynak szánta. A családsegítőben december 20-áig várják az ajándékdobozokat.
A karácsonyi ünnepek közeledtével sok törökbálinti ember gondolja át, hogyan segíthetne a rászorulókon. Így tettek a Tükörhegyi Szépségszalon vezetője és munkatársai, valamint Bakos Gábor vállalkozó. Nyolcvan ajándékcsomagot állítottak össze és osztottak ki. Az anyagi áldozaton túl az igazi ajándékuk a munka, az idő és a lelkesedés volt, amit nem sajnáltak a gyerekektől.
Azokra az idősekre is gondolnak a szolgálatnál, akik a karácsonyestét egyedül töltik. Az idősek karácsonyára várnak minden olyan törökbálinti lakót, aki egyedül, magányosan tölti az ünnepeket. A szolgálat munkatársai gondoskodnak az utazásról és szerény ajándék is vár minden résztvevőt.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!