Kerthelység

2009. jan 30.

Kezdjük muzsikával!

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Újévi gálakoncert

Már az is ígéretesnek tűnt, hogy január 10-én este hét órakor nem lehetett parkolóhelyet találni a Munkácsy Mihály Művelődési Ház környékén. Az immár hagyományos újévi gálakoncert közönsége kígyózó sorokban várt a ruhatár előtt, és mire kialudtak a nézőtéren a fények, a teremben alig akadt üres hely a későn érkezők számára.

Aztán felcsendült Offenbach Orfeusz az alvilágban című darabjából a kánkán vidám dallama a Duna Szimfonikus Zenekar előadásában, Deák András vezényletével. Ezzel kezdetét vette ez a szép este, amelyről úgy gondolom, minden látogató élményekkel térhetett haza.
Egy gálakoncertben az a legjobb, hogy egymás után csendülnek fel a jól ismert, szebbnél szebb dallamok. Most sem volt ez másként. Ezen az estén kedvében jártak minden vendégnek, legyen az operarajongó, az operett barátja vagy inkább musicalkedvelő, hiszen a változatos műsorban mindhárom műfaj jeles képviselői felvonultak. Az ügyesen összeválogatott előadás igazán szórakoztatóra és pergő ritmusúra sikerült. Egy percre sem hagyták unatkozni a publikumot. De a nézők is megdolgoztatták az előadókat, hiszen számos produkciót többször is visszatapsoltak.
Nehéz feladat bármelyiket is kiemelni a számos színvonalas műsorszám közül, de talán az operettrajongók megbocsátják, ha az előadás csúcspontjaként Fokanov Anatolij és Clementis Tamás Hadarókettősét említem Donizetti Don Pasquale című operájából. A nagyszerű művészek pillanatok alatt bevonták a nézőket a két fondorlatos szereplő ármánykodásába, és láthatóan ők maguk is nagyon élvezték a cselszövést. Mi nemkülönben.
Hasonlóan magával ragadó volt Kertesi Ingrid előadásában Johann Strauss A denevér című művéből a Frühligsstimmenwaltzer, amelynek hallatán biztosan többeknek is kedve támadt táncra perdülni. Nem maradhatott ki a műsorból De Curtis O Sole mio című dala sem, amely Rivadeneira Xavier előadásában különösen hitelesnek tűnt.
Az operett képviselői a jól ismert slágerekkel és vidám táncbetétekkel szórakoztatták a publikumot. Felcsendültek a Csárdáskirálynő, a Víg özvegy, a Cigányszerelem dallamai, és Bozsó Józsefnek is szívesen elhittük, hogy már sohasem fog megjavulni, ha nőkről van szó…
Aki pedig musicalre vágyott, az a Macskák és a Jekyll and Hyde egy-egy keserédes betétdalát hallgathatta meg Baukó Bernadett előadásában.
Aki tehát ellátogatott ezen az estén a művelődési házba, annak biztosan jól kezdődött az új év. Köszönet érte a művészeknek, a szervezőknek és az esemény támogatóinak: Törökbálint Város Önkormányzatának, a Kultúra 043 Közalapítványnak, a CIB Banknak és nem utolsósorban a Munkácsy Mihály Művelődési Háznak.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!