Kerthelység

2014. márc 14.

„Törökbálint Megújul 2.0”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Az elmúlt hetekben országszerte elindult a kampány. Törökbálinton január végén került megrendezésre az a fórum, ahol Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője tartott előadást – a már egyre több törökbálintinak ismerős képviselővel és egyéni jelölttel – Dr. Aradszki Andrással együtt. A rezsifórum az utóbbi évek legnagyobb politikai rendezvénye volt városunkban. Ennek kapcsán beszélgettünk Földvári Lászlóval, a törökbálinti Fidesz elnökével.
Láthatóan nagyon sokakat érdekelt ez a téma, hiszen rengetegen látogattak el január 28-án, kedd este a ’Munkácsyba’. Mi a véleményed erről?
Nagyon örültem annak, hogy ilyen sokan voltak kíváncsiak az előadók által elmondott tényekre, információkra. Alig fértünk be a színházterembe. Fontos pontnak tartom ezt az eseményt a helyi Fidesz életében is. Úgy tudom, ennyi ember politikai rendezvényre még nem jött össze egy helyen Törökbálinton, és ez számunkra is siker. Több mint 300-350 bálinti látogatott el hozzánk, de érkeztek a szomszéd településekről is néhányan.
Talán az előadó népszerűsége is hozzájárult ehhez…
Ez kétségtelen. Rogán Antal népszerű ember, kiváló szakember és nagyszerű előadó. Továbbá úgy tapasztalom, hogy Aradszki Andrást is egyre többen ismerik fel és egyre „kapósabb”
a neve nálunk, az emberek kíváncsiak arra, hogy mit mond. Tudják azt is, hogy rengeteget dolgozott a városért az elmúlt 1,5 évben, aminek látható, kézzel fogható eredménye is van. Nagyon jó az összhang közöttünk, jól megértjük egymást és hatékonyan tudunk együtt dolgozni a városért ez pedig bíztató a későbbieket tekintve. Kiváló a csapatmunka Elek Sándorral, valamint Egervári Lászlóval a Polgári Körök-, és Menus Zsófiával a helyi KDNP elnökével is. Ők szintén sokat tettek azért, hogy ez az esemény is sikeres legyen. Azt hiszem nélkülük nem ment volna minden ennyire nagyszerűen.
Úgy látom, tavaly óta Te is még magabiztosabban mozogsz a közéletben. Mik a jövőbeni céljaid?
Igyekszem részt venni minden munkában és fontosabb eseményen, már amennyire az időm ezt engedi. Jelenleg főállásban az ENSZ-nél dolgozom, így a közéleti munkát a szabadidőmben végzem. Nem könnyű ezt összeegyeztetni és mindvégig jó erőben, motiváltnak maradni. Viszont a körülöttem lévő emberekből és az olyan eseményekből, mint a 28-ai, mindig erőt tudok meríteni. Távolabbi célokról most nem nagyon szeretnék beszélni. Most a legfontosabb a tavaszi választás. A munkám mellett minden időmet és energiámat a kampány köti le. Meggyőződésem, hogy igen szerencsés település vagyunk. Amennyiben sikeresek leszünk április 6-án, akkor olyan ember képvisel minket, aki komoly szakmai tudással bír és elkötelezett Érd és vidéke települései mellett. Gondoljunk csak bele: néhány hónapja Törökbálint teljes adósságát átvállalta a kormány és a Telenor adó egy jó része is nálunk maradt. Egyelőre úgy néz ki, hogy több mint évi fél milliárd forintról beszélünk, amire hosszú távon számíthatunk. Aradszki András rengeteget egyeztetett és lobbizott ezért, és meg is lett az eredménye. Szoktunk persze beszélgetni a várost érintő kérdésekről, célokról is. A programjainkról néhány mondatban már beszámoltam az előző számban. Ezeket akkor tudjuk megvalósítani, hogy ha az emberektől bizalmat kapunk. Ami eddig biztosnak tekinthető, hogy a közlekedést tekintve komoly változásokra lehet számítani a városban. Gondolok itt az érdi le- és felhajtóra, valamint a tömegközlekedést érintő pozitív változásokra.
Jó híreket mindig jó hallani. Azt látjuk, hogy a képviselő úrral jó a kapcsolatod. Másokkal is így van ez?
Erről másokat kellene megkérdezni, de azt hiszem, hogy igen. A legtöbb helyi civil szervezet vezetőjével jóban vagyok. Talán kiemelkedik ezek közül az Erdélyi Magyarok Törökbálinti Egyesülete, Fábik István vezetésével, a Polgári Körök Egervári László, valamint a Tükörhegyi Közéleti Egyesület Szőke Péter vezetésével. Személyükben remek embereket ismertem meg. Péter kiválóan igazgatja az egyesület ügyeit segítőivel, Deák Bárdos Andrással, Kele Istvánnal, Grósz Péterrel vagy a mindig jókedvű Rákász Bélával. Elnézést, ha kihagytam valakit. Elismerésre méltó a civil koncepció is, aminek tervezésében a stratégiai megbeszéléseken Turai István polgármester úrral jómagam is részt vettem. Fontos itt megemlíteni, hogy a helyi Fidesznek a helyi KDNP-vel soha nem volt ilyen jó kapcsolata, mint az elmúlt egy, másfél esztendőben, és talán ebben nekem is van némi szerepem. De erről Menus Zsófia elnökasszonyt kell megkérdezni. Csuka Attila volt Fidesz elnök idejében ez közel sem volt így. Mi egyértelműen azt keressük, ami összeköt minket és nem azt, ami megoszt! Az zsákutca. A városnak nincs szüksége megosztó emberekre. Bennünket pedig több minden is összeköt: a közös emberi értékek,
a közös célok, a tenni akarás, lokálpatriotizmus és nem utolsó sorban a megújulás vágya.
A megújulás pedig elkezdődött…

J. P.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!