Kerthelység

2013. szept 22.

Süβenben jártunk

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Idén, immár hatodik alkalommal járt Törökbálint Város képviseletében állandó főzőcsapatunk a Süβeni Stadfest rendezvényén. Érkezésünk napján Templomi koncerttel kedveskedtek a vendéglátók, amelyen a Törökbálinti Ifjúsági Önkormányzat Tagjaival közösen vettünk részt.

A hétvége részint munkával, részint gazdag programokkal telt. Szombat délután futóversenyen vett részt két társunk Pajor Andrea és férje Pajor László, akik a 10 km-es távot sikeresen, jó időeredménnyel futották le. A kedvező időjárásnak köszönhetően sok városlakó kilátogatott a rendezvényre, ahol megkóstolták az ízletes magyar konyha remekeit. A konyhafőnök Halász Mihály és felesége Erzsike, valamint Balázs Gabika volt. Az ételek elkészítéséről a kukták gondoskodtak.
A gulyást és a palacsintát Megyaszai Magdi, Bartos Anna, Rothauszky Gabi, Pajor Andi és Vokány Erika kínálta. Az előkészületekben és a napi munkákban komoly feladat jutott a férjeknek (Megyaszai Zoli, Bartos Zoli, Rothauszky Gyuri, Pajor Laci, Gauland Ocsi és Vokány Attila), akik a hagymapucolással, sátorállítással, palacsintasütéssel nagymértékben hozzájárultak a sikeres hétvégéhez.
A vasárnapi szentmisét követően ismét a sátor körül szorgoskodtunk, mert a városlakók már készültek a magyaros ebédre. A délelőtt készülődéssel telt, az ebéd ismét nagy sikert aratott a német vendégek körében. Jóleső érzéssel tapasztaltuk, hogy egyre több kinn élő honfitársunk találja meg a törökbálinti sátrat, hogy a hazai ízeknek hódoljon. A vasárnap délután fő szenzációja a kakastánc, amelyet Süβen Város Polgármestere és a Törökbálinti Német Önkormányzat elnök asszonya rop, immár második alkalommal.
Immár hagyomány, hogy vasárnap este egy-egy német család látja vendégül csapatunkat. Ez nagy megtiszteltetés számunkra, ahogy szívükbe zárnak minket. Ebben az évben már másodízben vendégeskedtünk Hans és Silvia Herrlingerr családjánál. Köszönet érte! A sikeres hétvégét követően vendéglátóink kirándulni vittek minket a gyönyörű bajor vidéken lévő Bad-Tölz városába. A látványos vidék hangulata magával ragadó élményt nyújtott a csapat számára. Az ízletes ebédet követően a város nevezetességeivel ismerkedtünk meg, idegenvezető kalauzolásával. A Süβeni Napok sikereihez nagymértékben járult hozzá az a segítség, amit ez idáig minden évben megkaptunk süβeni barátainktól. Köszönettel tartozunk Ludvig Feri bácsinak, Törökbálint díszpolgárának és kedves feleségének Rézikének, Süβen polgármesterének, Marc Kerstingnek és feleségének Bettinának, Marcus Czinszkynek, Törökbálint emlékplakettel kitüntetettjének, Alex és Hildegard Schmidtnek valamint a süβeni evangélikus lelkésznek Alfred Ehmannak és gyülekezetének.
Lelkes csapatunk méltón képviselte Törökbálint Városát a Süβeni Stadtfest eseményein. Aktív részvételének köszönhetően a befolyt összeget – mint minden évben – egy törökbálinti egyesületnek adományozza a csapat.

Vokány Erika



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!