Kerthelység

2015. jún 06.

FÖLD NAPJA 2015. VESZÉLYESHULLADÉK-GYŰJTÉSI AKCIÓ

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Törökbálinti Városgondnokság április 25-én veszélyeshulladék-gyűjtési akciót szervezett Törökbálint Város Önkormányzatának finanszírozásában.

Az intenzív beharangozó kampánynak köszönhetően – hirdetmény a http://www.tbvg.hu/-n és a város honlapján, plakátok és szórólapok az iskolákban, óvodákban, rendelőkben, a könyvtárban és a művelődési házban, valamint a nagyobb közforgalmú helyeken: postán, üzletekben, hirdetőtáblákon városszerte  –  a törökbálinti lakosság már kora reggel nagy számban jelent meg a gyűjtés helyszínén, a Polgármesteri Hivatal mögötti parkolóban.
A korábbi évekéhez képest új, jobban megközelíthető és lényegesen tágasabb helyszín kiválóan alkalmasnak bizonyult az akció lebonyolítására, a sok érkező autónak a forgalom zavarása nélkül volt elegendő helye a parkolásra, rakodásra.
A szállítást végző cég munkatársai gyorsan, nagy rutinnal és szolgálatkész kedvességgel végezték feladatukat.
Ebben segítségükre voltak a Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesület jelen lévő önkéntesei, akik a különböző hulladékfrakciók szakszerű begyűjtésére, szétválogatására felügyeltek.
A hulladékot frakciónként elkülönítve gyűjtötték be, így tudtuk biztosítani, hogy ártalmatlanításuk is szakszerű lehessen, így a környezeti terhelést a lehető legkisebb mértékűre csökkentsük.
Ahogy közeledett az ebédidő, úgy fogyatkozott lassanként
a tömeg, míg végül negyed egy körül az utolsó zsák is a kamionra került.
A hulladékgyűjtési akció nagy sikerrel zárult, a lakosság körében igen népszerűnek bizonyult: a tavalyi mennyiségnek, 6730 kg-nak közel a dupláját, 11 788 kg veszélyes hulladékot adtak le, ami jól mutatja egyrészt a törökbálinti polgárok körében a környezettudatos szemléletmód terjedését, másrészt dícséri a közreműködők áldozatos, önkéntes munkáját és a szervezők kellő felkészültségét.

Antal Jenő
intézményvezető



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!