Kerthelység

2015. jún 06.

Saláta Sára vendéglő a Tópark Hotelben

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

„Új arculat - megszokott minőség”

Május eleje óta a Tópark Hotelben működő Saláta Sára vendéglő új oldalát mutatja meg nekünk. Az igen kedvelt déli menüket kínáló, családi, zártkörű rendezvényeknek otthont adó étterem mára szerves részévé vált a Tópark Hotel és Étterem, az Oekotel hotellánc mindennapi működésének. Farkas Krisztinát, alias Saláta Sárát kérdeztük a változásokról.

Csiripeltek a madarak ezt is, azt is… Be tudnál minket avatni a hotel és a vendéglő kulisszatitkaiba?
Hát nagy titokról szó sincsen! Megkeresett a Tópark Hotel vezetősége, hogy tudnám-e vállalni a hotelvendégek reggeliztetését, ugyanis új szolgáltatásokkal szerették volna bővíteni a kínálatukat. Ennek egyik alapfeltétele volt, hogy kikerüljön a napi teendők közül a reggeli készítése. Némi gondolkodási időt kértem, majd kissé szorongva mondtam igent a felkérésre, ugyanis a vendéglátás talán legnehezebb, legérzékenyebb pontja ez a feladat. Meggyőződésem, hogy nincs olyan vendéglátós, aki örömmel „reggeliztet”. A kávé hosszú is legyen meg ne is, legyen benne tej meg ne is; finom egy kis cukorral, de édesebb egy pötty mézzel… Még szerencse, hogy van egy Laci főpincérünk, aki tolerálja a sok kívánságot! El sem hinné a kedves olvasó, hogy hányféle omlett- és rántottarecept létezik kedves vendégeink szerint: csöppnyi tejszínnel, parányi paprikával, talán egy kicsit kevéssé átsütve…, és a feltétekről akkor még említést se tettünk!
Pedig én még szívesen sorolnám a hozzávalókat: sült paradicsom, medvehagyma, pirított sonka, marinírozott paprika… De a viccet félretéve; mik azok a bizonyos „plusz szolgáltatások”, amelyeket egy hotel biztosítani tud a vendégek számára?
Jaj, hát abból van rengeteg! A mi szolgáltatásaink közül most azt emelném ki, hogy új tárgyalótermet alakítottunk ki a Tópark Hotel félszuterén helyiségében. Körülbelül 100 személyt tudunk leültetni U alakú asztalrendben vagy fésűs elrendezésben. Ez azt jelenti, hogy ezentúl esküvők, bankettek, zártkörű rendezvények, szemináriumok szervezését is vállalni tudjuk. Szintén fontos változás, hogy mind az egyéni beutazó vendégek (legyen az hazalátogató és gyökereit kereső, vagy idegenforgalmi igényeit kielégítő átutazó), mind a csoportos foglalások esetében tudunk már félpanziós ellátást is biztosítani.
Az egybeolvadás azt jelenti, hogy Saláta Sára „beadta a derekát”?
Nem, ilyenről szó sincsen! A kiskertünkben termesztett zöldségek továbbra is az étlapunkon szereplő ételek alapanyagául szolgálnak, s maradtak Tamás ízes ételei a mindennapos déli menükben is. Ezek egészültek ki a meleg reggeli lehetőségével, és a délutáni snack kínálattal, s néhány igazán magyaros fogással. Ma reggel például egy budapesti városnézés mellé szendvicseket kenegettünk, s nem árulok el nagy titkot azzal, hogy még mindig a legnagyobb kedvenc a rántott húsos.
Mi tagadás, nekem is ínyemre van! Pici majonéz, saláta, pár karika uborka, paradicsom… Mennyire egyszerű!
Bizony-bizony, sokszor a legegyszerűbb dolgok a legízletesebbek! A Babakertben rengeteg bolondos zöldséget termelünk, amik jópofák, ízletesek és mutatósak, de egy jó gulyásleves – hát, az párját ritkítja!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!