Kerthelység

2015. ápr 19.

Új igazgató a bálinti Auchan élén

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Tavalyi év decemberétől új igazgató vezeti a törökbálinti Auchan áruházat. Lakatos Tamást sok törökbálintinak nem kell bemutatni, hiszen a fiatal igazgató Törökbálinton nőtt fel, és jelenleg is városunk lakója. Vele beszélgettünk többek között az előtte álló feladatokról, az áruház és a város kapcsolatáról, a vasárnapi zárva tartásról.
•    Annak, aki nem ismer, röviden bemutatkoznál?
Lakatos Tamásnak hívnak, 37 éves vagyok. Születésem óta – kisebb megszakítással – Törökbálinton élek. Jelenleg is itt lakunk feleségemmel és két kislányommal. Kereskedelmi szakos közgazdászként végeztem, és az Auchant megelőzőleg tizenhárom évig barkácsáruházakban dolgoztam: először az Obinál, majd a Baumaxnál a kertrészleg osztályvezetőként, ezt követően a Bricostore-ban igazgatóként vezettem először a törökbálinti, majd a fóti, végül a csömöri áruházakat.
A Bricostore után kerültem az Auchanhoz. Nekem az élelmiszer-terület teljesen idegen volt, nem volt benne tapasztalatom, itt kaptam lehetőséget megtanulni ezt is. Tavaly decemberben neveztek ki a törökbálinti Auchan áruház igazgatójának.
Kijelenthető az, hogy az Auchan azért keresett meg, mert látta benned a későbbi áruház-igazgatót?
A vállalat számára kiemelten fontos a munkatársaink képzése, hosszú távú megtartása, ezért a kiválasztás során törekszünk olyan munkatársak felvételére, akikben látjuk a fejlődési lehetőséget. Ez az én esetemben is így történt. Senior managerként kerültem a vállalathoz, a szükséges tapasztalat megszerzése után neveztek ki áruház-igazgatónak.
Gondolom, külön öröm volt, hogy nem egy másik, hanem a törökbálinti áruház vezetésével bíztak meg.
A törökbálinti áruház volt az első hipermarket Magyarországon, én helyi lakosként gyakran jártam ide vásárolni, jól ismertem a helyet. Törökbálintiként külön öröm számomra, hogy ezt az áruházat irányíthatom.
A helyiek nagyon szerették a Cora áruházat, nagy volt a frissáru kínálat, tisztaság volt, jó volt bejönni. Mi az, amit meg szeretnétek tartani az akkori hipermarketből, és mi az, amin változtatni szeretnétek?
Az Auchan minden esetben felméri az áruházak vonzáskörzetében élők igényeit, vásárlási szokásait, hogy minél jobban ki tudja szolgálni a vásárlók igényeit. Ebből következően az áruházak között is van különbség, minden áruháznak megvan a maga sajátossága. A törökbálinti áruháznak ezért kiemelkedően fontos pontjai a frissáru pultok: a felvágottak, a sajtok, a halak, a zöldségek.
A húspultunk a személyes kapcsolat miatt olyan, mintha az embernek saját hentese lenne. A vállalat nemrég elindította az úgynevezett háztáji sertés programját, ami azt jelenti, hogy Karcagon mi neveltetünk sertéseket, azok az Auchan saját húsüzemébe, majd az áruházakba kerülnek, így biztosítjuk a megbízható, magas minőséget. Jelenleg a nem-élelmiszer kínálatunk megújításán dolgozunk, hiszen az áruház környezetében például sok gyermekes család él, így az ő igényeikre válaszul a barkács és a műszaki osztályaink megerősítése kiemelten fontos terület számunkra. Élelmiszer területen szívügyemnek tekintem az egészséges ételeket. Kialakítottunk egy olyan részt, ahol bio és diabetikus termékeket lehet találni, illetve ahol a különböző ezekkel kapcsolatos egyedi igényekre is választ adunk. Emellett szeretném erősíteni a nemzetek konyháját is, mert az a tapasztalatom, hogy nyáron, nyaralás után az emberek keresik azokat az ízeket, amiket a külföldi útjuk során megismertek. Azt is észrevettük, hogy a vonzáskörzetünkben élő külföldiek például karácsonykor, ha nem tudnak hazamenni, nálunk vásárolják meg az otthoni ízeket.
Szinte első látásra feltűnik a családbarát környezet. Izgiland, az éttermek területén játszóház, az áruházban mini Auchan. Ez tudatos döntés?
Célkitűzésünk, hogy a jelenlegi vásárlóink megtartása mellett a családosok áruháza legyünk, ezért mindent meg is teszünk.
A felsoroltakon kívül érdemes még kiemelni a Kangaboo gyerekáruházat, illetve az olyan „apróságokat”, mint például azt, hogy a kimondottan gyerekeknek szánt termékeket külön zászlócskákkal jelöljük meg. Van olyan pénztárunk, ahol nem csokoládék vannak a polcokon, hanem egészséges rágcsálnivalók.
Mennyire akar a törökbálinti Auchan a törökbálintiak áruháza lenni? Mennyire akartok részt venni a város életében?
Teljes mértékben, sok lehetőséget látunk itt. Az áruház életében nagyon meghatározó, hogy a törökbálintiak mennyire szeretik az áruházat. Azon vagyok, hogy a közösség életéből minél jobban kivegyük a részünket. Az önkormányzattal és a művelődési házzal is kapcsolatban vagyunk, valamint folyamatosan szeretnénk minél több intézménnyel, civil szervezettel együttműködni. Tavaly év végén már szerveztünk a helyi óvodásoknak, kisiskolásoknak egy rajzpályázatot, ami nagyon népszerű volt. Következő megjelenésünk a majális lesz, ahol mi is saját pavilonnal leszünk jelen, emellett mi ajánljuk fel a város tortáját és a tombola fődíját is mi biztosítjuk. Szeretnénk erősíteni a társadalmi szerepvállalásunkat. Több mint 200 ember dolgozik az áruházban, ha mi valamilyen célért megmozdulunk, annak lesz hatása.
Ezen kívül szeretnénk még megszólítani a helyi és a környéki gazdálkodókat, hiszen az Auchan nagyra becsüli a helyi termelőket. Ha van olyan gazdálkodó, aki nagyobb mennyiségben tudna az áruházunknak terméket szállítani, akkor arra buzdítjuk, hogy keressen meg minket. Lehetőséget kaphat arra, hogy az áruja a törökbálinti Auchan polcain is megtalálható legyen.
Decemberben hatalmas retro-parti volt az áruház parkolójában. Terveztek a jövőben is hasonló rendezvényeket?
Tervezzük a folytatást, rengeteg ötletünk van. Egyik például egy autós mozi, ami nyáron lenne a parkolóban.
Március 15-étől az Auchan is zárva lesz vasárnaponként. Erre hogyan készültök?
A benzinkutunk és az Izgiland vasárnaponként továbbra is nyitva lesz. A töltőállomásunk vasárnaponként reggel 8-tól 20 óráig üzemel, az automata kút pedig 0-24 óráig a hét minden napján. Az Izgiland esetében megoldottuk, hogy kívülről lehessen a játszóházba bejutni. Magát az áruházat a többi napon, hétfőtől szombatig nem fogja érinteni a vasárnapi boltbezárás, hiszen mi már így is a törvény által meghatározott maximális nyitva tartással 6-22 óráig vagyunk nyitva. Már most szeretném felhívni az olvasók figyelmét, hogy a törvény szerint minden áruház választhat 5 vasárnapot, amikor nyitva tarthat, mi a 4 adventi vasárnapon kívül a hosszú hétvégére eső május 3-át, anyák napját választottuk. Mindenkit szeretettel várunk egy különleges eseményekkel, akciókkal teli vasárnapi vásárlásra.
A vásárlók mire számíthatnak?
Több hétvégén keresztül kérdeztük vásárlóinkat a szokásaikról. Az emberek többsége azt válaszolta, hogy pénteken és szombaton fogják megoldani az eddigi vasárnapi vásárlást. Ennek ellenére Törökbálinton arra lehet számítani, hogy a pénteki és szombati napokon –ahogy a hét többi napján is - továbbra is minőségi kiszolgálásban fog részesülni a hozzánk látogató.
Németh



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!