Kerthelység

2015. ápr 19.

TTC Yama Karate Szakosztály őszi beszámolója

Írta: admin Kategória: SPORT

Danók Péter Emlékverseny, Salgótarján, 2014.10.04.
Az idei ősz első versenyére a szokásosnál kisebb csapattal neveztünk. Fiatal, kezdő versenyzőink a megszokottnál lassabban lendültek formába. A csapat nagy része az időszaknak megfelelő formát mutatva sikeresen helytállt. Csapatunk 5 arany, 11 ezüst és 3 bronzérmet szerezve a csapatverseny 1. helyén végzett.
Atarashi Kupa, Táplánszentkereszt, 2014.10.19
A verseny fontos állomása a Magyar- és Európa-bajnoki felkészülésnek. Majdnem a teljes csapat jelen volt. Válogatott versenyzőink közül Fórika Tamás hiányzott, aki ezen a hétvégén  a Japánban megrendezett JKA Világbajnokságon vett részt. A csapat a szerzett 13 arany, 7 ezüst és 10 bronzéremmel a csapatverseny 1. helyén zárt.

13. Funakoshi Gichin Cup JKA Világbajnokság 2014. 10. 17–19.
Japánban, Tokióban megrendezett 13. Funakoshi Gichin Cup JKA Világbajnokságon a magyar férfi kata csapat (Fórika Tamás, Ocsovai Gergő, Vágvölgyi Balázs) az előkelő 3. helyen végzett. Egyéni férfi katában Fórika Tamás pedig 8. helyezést ért el.

Avas Kupa Miskolc, 2014.10.26.
A WKF szabályrendszerben megrendezett viadalon szakosztályunkat két versenyző képviselte. Berényi Levente a junior korosztály +65 kg-os kategóriájában a 3. helyen végzett.

Ippon Shobu Magyar Bajnokság Paks, 2014.11.08.
A versenyen 35 egyesület 264 versenyzővel képviseltette magát.  Egyesületünk 6 arany, 6 ezüst és 11 bronzérmet szerezve az éremtáblázat 1. helyén végzett.

ESKA Európa Bajnokság Zürich Svájc 2014. 11. 28-30.
Az idei Eb-re egyesületünk 8 versenyzőjét válogatták be. Ebben az évben első alkalommal az eddig szokásos kadet, junior, felnőtt mezőnyt a szervezők kibővítették a 14-15 éves korosztállyal. A verseny 3 napos, melyre válogatottunk szerdán egy 12 órás busz úttal hangolódott. Csütörtökön délután edzést tartottunk, majd egy kb. 3 órás séta erejéig megismerkedtünk Zürich belvárosával.
A pénteki nap egyetlen magyar érmét Székely Vivien, szakosztályunk versenyzője nyerte. Vivi kumitében 2. helyen végzett. Szentmiklósi-Tóth Luca és Mihályházi Péter az első körben kiesett.
Szombaton a juniorok versenyszámai következtek. Ezen a napon 4 arany- és 1 bronzérem jutott nekik.
Formagyakorlatban Schvarcz Kitti túljutott a selejtezőkön, majd a középdöntőből a legjobb pontszámmal az 1. helyen jutott az esti döntőbe, ahol végül bronzérmet szerzett.
Egyéni küzdelemben Berta Emese bejutott a legjobb 4 közé, sajnos nem tudott lengyel ellenfelén túljutni, ezért számára maradt a 3. hely.
Csapatküzdelemben a Berta Emese, Schvarcz Kitti, Váradi Valentina összeállítású csapat az orosz, az angol csapatot legyőzve a döntőben magabiztosan verte Dánia válogatottját, így aranyérmesek lettek lányaink.
Csapat katában a Horváth Dia, Schvarcz Kitti, Váradi Valentina hármas az első helyen jutott az esti döntőbe, ahol ismételten maguk mögé utasították a mezőnyt, így megvédve a tavalyi címüket Európa-bajnokok lettek..
Klubunkból Berényi Levente a legjobb 4 közé jutásért vívott küzdelemben kapott ki, így az 5-8. helyen végzett.
A záró napon Fórika Tamás egyéni katában túljutva a selejtező három körén a középdöntőből holtversenyben az első helyen jutott tovább. A fináléban sajnos az ezüstérem jutott számára. A junior lány katacsapat a felnőtt mezőnyben az 5. helyen végzett. Egyéni küzdelemben Gyimesi Balázs az első körben búcsúzni kényszerült.
A magyar csapat 4 arany-, 3 ezüst-, és 2 bronzérmet szerzett, mellyel a 22 ország versenyzőit felvonultató viadal éremtáblázatán a 3. helyen végzett. A Yama versenyzői 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek, vagy csapattagként segédkeztek azok megszerzésében.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!