Kerthelység

2014. dec 26.

Jó hírek az őszi kungfus és sandás versenyszezonról

Írta: admin Kategória: SPORT

A Törökbálinti Sportegyesület Shaolin Kungfu és Küzdősport szakosztályainak versenyzői az elmúlt hónapban nem szűkölködtek az adrenalinban.

A szeptember utolsó vasárnapján megrendezett házi bajnokság mellett október 11-én a Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség (HKF, www.hkf.hu) által rendezett 2014. évi Országos Bajnokság Érden tartott fordulóján, majd egy hónappal később, november 8-án, a Magyar bajnokságon is szép eredménnyel szerepeltek.
A törökbálinti verseny a szervezők egyfajta jutalomjátéka volt. A Törökbálinti Sportközpont először szolgált kungfus verseny helyszínéül és kiváló adottságainak köszönhetően elsőrangúan vizsgázott. A versenyzők és a közönség is kényelmesen, professzionális sportolási feltételek között tölthette el a verseny napját. A hazai közönség előtt még a hazai pályának sem kellett lejtenie, hiszen a 30 nevezésből 22 alkalommal sikerült dobogós helyezést szerezni, mindezt úgy, hogy akár 15 sportoló is indult egy-egy kategóriában. A megjelent hét egyesület 67 versenyzője egyébként összesen 110 nevezést adott le.
Érden pedig az eredményességet még tovább sikerült fokozni, hiszen a megjelent 150 sportolóból 17 érkezett a TSE színeiben és a leadott 24 nevezésből tizenhatot a dobogón ünnepelt.
Az idei utolsó előtti megmérettetésen november 8-án indult a csapat, ismét Érden. Az éremtáblára 12 arany, 7 ezüst és 4 bronz került. Több sportolónk is magyar bajnoki címmel tért haza. Ebben az évben december 6-án, a Zimándy Igánc Általános Iskola tornacsarnokában tartandó “Mikulás Kupán” lehet újra találkozni versenyzőinkkel. Az egyesület továbbra is örömmel várja a sportág és a keleti harci-művészetek iránt érdeklődő iskolás- és felnőtt korúakat. (www.shaolinstorokbalint.hu)

Törökbálint Sport Egyesület (TSE)



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!