Kerthelység

2014. nov 05.

II. Empátia Nap Törökbálinton

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Törökbálinti Mozgáskorlátozottak Egyesületének szervezésében tartottak immár második alkalommal településünkön Empátia Napot, amelynek háziasszonya Soltész Gyuláné volt.

E rendezvény (amely regionális méretűvé nőtte ki magát) üzenete több, mint a másság elfogadása. A Munkácsy Mihály Művelődési Ház adott helyszínt a Törökbálinti Mozgáskorlátozottak Egyesületének, hogy színvonalas műsorral a Társszervezetek részvételével éljék meg az empátia lényegét, amely szerint nagy tiszteletet érdemel az, aki a másik személy helyzetébe magát beleélve, el tudja fogadni annak másságát.
Hajdu Ferenc alpolgármester megnyitójában elmondta, hogy a mozgáskorlátozottak élete is teljes értékű emberi élet, fontos részesei ők is a mindenkori társadalomnak. Beszédének záró részében Hajdu Ferenc felajánlotta, hogy „Ablakból a fák” című prózakötetének újabb kiadása esetén a szerzői díját a helyi egyesület részére adományozza.
Dr. Chikán Csaba a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének elnöke köszöntőjében nagyra értékelte a helyi szervezetek munkásságát, felhívta a figyelmet, hogy milyen nagy szükség van az olyan összejövetelekre, mint a mai, ahol a fogyatékosság nem szab határt. Nagyrabecsülését fejezte ki Hajdu Ferenc alpolgármesternek, aki a rendezvény támogatója és fővédnöke volt, és azoknak a személyeknek, akik bármilyen módon hozzájárultak
a lebonyolítás sikeréhez.
Ecseri Imre a Budaörsi szervezet vezetőségi tagja a nagy gyakorlattal rendelkezik a műsorvezetésben, minden fellépő bekonferálásakor, személyes élményeit is megismerhették a vendégek, melyek a fellépőkhöz fűzték.
A budapesti Rool Dance Együttes, Ványi Tibor vezetésével most is elvarázsolta a közönséget, s különlegesen szép, megható produkció volt Fodor Nikoletta szavalata.
Városunk jó hírét vitték a budaörsi, biatorbágyi, herceghalmi, taksonyi, tárnoki, budapesti társszervezetek meghívott vendégei.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!