Kerthelység

2014. aug 22.

Margóra: RTL

Írta: admin Kategória: Margóra

Szép ez a nyár. Nyugodt (még magyar játékvezető sincs a foci vébén), vagy majdnem az. Ugyan a forróság okozta tespedtség még alig-alig uralkodik el az ember tagjain, az értelemre azért (jó, egyéne válogatja) már kihat.

A mindennapokban körülöttünk sorjázó ügyek, tények, viták és felmordulások etikai megítélésének igénye (módja?), netán moralitáson is alapuló kezelésének gondja: vélhetőleg nem ez a kategória. S nem lehet ezt a problémát x faktoranalizálni sem.
Itt kissé megjelenik a szellemi renyheség.
Talán nem túlzás kimondani, hogy való világunk rezdüléseit meghatározó jelenségek szempontrendszeréből egyre inkább kipenderül az erkölcs. Ez amolyan vészterhes dolog, aminek vészterhes következményei is lehetnek a jövőben, még akár barátok közt is. Úgy tűnik, mindennek okozója az a közismert hatalmi- és médiatényezőket jellemző álláspont, amely azt diktálja mindenkinek, hogy jog és erkölcs nem összetartozó kategória. Tehát ha bárminemű dolog jogszerű, de nem erkölcsös, az attól még rendben van.
Mint tudás nélkül a felcsattanó vélemény.
Valóság helyett a hazugság.
Vizsgálat nélkül az ítélet.
Fentiek talán jelentéktelen részecskéi ennek a nyugodt nyárnak, még akkor is, ha fájó kortünet a média által befolyásolt emberek „hite”: az erkölcs nem korszerű, csupán egy régi világból itt felejtődött sallang.
Szerencsére azért hamarosan megjön majd az ősz, szitálni fog az eső, csontig hatol nyirkával a köd. Az RTL Klub pedig befejezi a harcát, fizeti a kivetett adót, leszedi képernyőjéről
a butítást, a rosszat, az ármányt.
Úgyhogy minden teljesen rendezett lesz és tervszerű.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!