Kerthelység

2014. máj 20.

Szőcs Judit festőművész tárlata a Falumúzeumban

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

Március 9-én nyílt meg Szőcs Judit kazincbarcikai festőművész különleges kiállítása a Falumúzeumban. Mint azt már sokszor megfigyelhettük, a sváb hagyományokat őrző, százévesnél is idősebb régi tárgyak szomszédságában most is meglepő frissességgel tárul elénk a XXI-ik század modern művészete.

Szőcs Judit a mai Szlovákia területén, Rimaszombaton született. A vizuális kultúra iránt már gyermekkora óta érdeklődött, növendéke volt Balázs István rimaszombati festőművésznek, aki különböző technikákkal, stílusokkal, és irányzatokkal ismertette meg a fiatal tehetséget. Hivatásának is
a festészetet választotta, a Nyíregyházi Főiskolán végzett vizuális kultúra, képi ábrázolás, festő szakon.
A Falumúzeumban kiállított táj- és városképei, absztrakt alkotásai első látásra is erős hatással vannak a néző érzelmeire, lelkivilágára, de ez az érzés tovább fokozódik, amint szemünk elé illesztjük a háromdimenziós szemüveget. A színek pulzálása, az elénk ugró vörösek, a tartózkodóbb kékek és lilák új részleteket, tereket, és rétegeket elevenítenek meg a festményeken, amelyek egészen különleges hatással vannak a szemlélőre. Ismeretlen és izgalmas világ nyílik meg előttünk, csak az a kár, hogy nem lehet mindig rajtunk a szemüveg, az élvezetes nézelődés után kénytelenek vagyunk visszatérni a színek mesevilágából a hétköznapok kicsit fakóbb valóságába.
Szőcs Judit kiállítása a Falumúzeumban pénteken, szombaton és vasárnap 14 és 18 óra között várja a látogatókat.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!