Kerthelység

2014. máj 20.

Természetes tumorellenes védelem

Írta: admin Kategória: • Egészségünkre

Amikor az ember először szembesül az ijesztő ténnyel, hogy rosszindulatú daganatot találtak a testében, azonnal lázasan keresni kezd, hogy mi lenne a leghatásosabb gyógymód, gyógyszer a gyógyuláshoz. Az első feladat a kezelőorvos utasításainak maradéktalan betartása, szükség esetén az operáció, illetve az azt követő kemoterápia.

Sokan vannak, akik nem elégszenek meg ennyivel, és igényük van más, alternatív gyógymódok, gyógyhatású készítmények kipróbálására. Melyiket válasszuk a sok közül? Hiszen se szeri se száma azoknak a készítményeknek, amelyek gyártói biztos gyógyulást ígérnek. Olyat érdemes választani, amely mögött tudományos kutatás és klinikai tapasztalat áll, amely ellenőrzött alapanyagokból, minőségbiztosított gyártási eljárással készül, nem terheli, sőt támogatja a kemoterápia által legyengült szervezetet. Az is előny, ha itthon fejlesztett, és gyártott terméket választunk. Dr. Kulcsár Gyulával, a Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. tudományos igazgatójával beszélgettünk.
Az emberi szervezet betegségek elleni védekezéséért jellemzően az immunrendszerünk felelős. Az Önök elmélete szerint azonban van egy második, Természetes Tumorellenes Védelem (TTV) is. Mire alapozták ezt?
Valóban, a szervezetünket érő káros behatások, fertőzések ellen az immunrendszerünk véd meg bennünket, és joggal feltételezték, hogy a tumoros sejtek kiiktatásáért is ez felel. A gondolatmenetünk az volt, hogy ha ez így van, akkor azoknál a betegeknél, akiknél az immunrendszer valamilyen okból nem működik – például az AIDS fertőzötteknél – ott a tumoros megbetegedések számának is határozottan nőnie kellene. Márpedig ez nincs így. Az AIDS betegeknél csak a speciális, vírusok okozta tumorok, például a Kaposi szarkóma gyakorisága növekszik meg, más tumorok gyakorisága azonban nem. Ez azt mutatta, hogy kell lennie még egy védekezési vonalnak, amely a rákos sejtek kiiktatását akkor is elvégzi, ha az immunrendszer inaktív. Az, hogy ezeknek az anyagoknak a keringési rendszerben kell lenniük, magától értetődőnek tűnt. Első lépésben 89, a keringésben természetesen előforduló anyag hatását vizsgáltuk meg, és végül 16 olyat találtunk, amelyek meghatározott keveréke, egymás hatását szinergikusan fokozva kimutathatóan, és jelentős mértékben közrejátszottak a rákos sejtek elpusztításában. Ezeknek a molekuláknak a koncentrációja a szervezetben megközelítőleg állandó, de külső bevitellel növelhető.
Milyen hatásmechanizmus alapján működnek ezek az anyagok?
Ezek olyan kismolekulák, amelyeket az egészséges sejtek is felvesznek az anyagcsere során, de szigorúan csak a szükségleteknek megfelelő mennyiségben. A rákos sejtek ezzel szemben az összes rendelkezésre álló anyagot bekebelezik, és elraktározzák. A tumorsejteknek ezt a felhalmozó tulajdonságát felhasználják a tumor diagnosztikában is. Az általunk kifejlesztett készítmény hatásmechanizmusa abban áll, hogy ha a vérben megnöveljük ezeknek a kis molekuláknak a koncentrációját, akkor a rákos sejtekben a túlzott raktározás az apoptózist, azaz a sejt önpusztító folyamatát indukálja, és a sejt elpusztul. A szervezetben folyamatosan keletkeznek rákos sejtek, de hipotézisünk szerint a Természetes Tumorellenes Védelem a fenti folyamat során sikerrel pusztítja el ezeket mindaddig, amíg rendelkezésre áll elegendő anyag a tumorsejtek „túltáplálásához”. Amint ez az egyensúly megbomlik és a fenti anyagokból hiány keletkezik, egyes tumorsejtek szaporodni kezdenek, és egy kritikus számot túllépve létrejön a tumoros megbetegedés. Ennek oka lehet a gátolt tápanyag felszívódás, a szervezet stressz okozta legyengülése, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás és még számos egyéb körülmény. Ez megelőzhető, sőt visszafordítható, ha a védelemért felelős anyagok koncentrációját mesterségesen helyreállítjuk, illetve túladagoljuk, és így juttatunk elegendő muníciót az apoptózis indukálásához.
Hipotézisünk igazolására számos kísérletet végeztünk, együttműködve többek között az Onkológiai Intézet laboratóriumával. Az eredmények azt mutatták, hogy a (TTV) anyagainak jelenlétében jelentősen nőtt a tumoros sejtek pusztulása. A kísérletek egyértelműen azt bizonyították, hogy a kétféle kezelés határozottan erősíti egymást. Vannak olyan tumoros sejtek is, amelyek megtanulják észlelni, például a kemoterápiával beküldött idegen molekulákat, és képesek „kipumpálni” magukból ezeket. A mikroevolúciós folyamatok során létrejött daganatsejt klónok aztán a háttérben szaporodva könnyen egy új rákos góc létrejöttét okozhatják. A TTV anyagai azonban a szervezetben természetesen is jelen levő molekulák, amelyeket a rákos sejt már nem képes „méregként” izolálni és kipumpálni magából. Éppen ellenkezőleg, annyit vesz fel belőle, amennyit csak tud, és a kritikus koncentrációt túllépve automatikusan beindul az apoptózis. Ezt bizonyítja, hogy a TTV hatóanyag keverék el tudta pusztítani a vizsgált „multidrug” rezisztens MCF7/ADR humán emlő adenocarcinoma és az AT3B-1 patkány prostatacarcinoma sejteket is. Ezek egyértelműen bizonyították a hatóanyag szelektív és általános hatását is.
Milyen formában juttathatóak a szervezetbe ezek az anyagok?
A speciális készítmények tabletta és italpor formájában kerültek forgalomba. A legnagyobb koncentrációjú az italpor, amelyet előrehaladott állapotú rákbetegek kiegészítő kezelésére fejlesztettünk ki. Mivel a hatóanyag molekulái már nem emésztődnek tovább, a bélrendszerből gyorsan felszívódnak és azonnal a keringésbe jutnak. Tablettából kétféle létezik. A gyorsan felszívódó típus a betegek részére, a lassan felszívódót (SR) az egészségeseknek. Ezt ajánljuk a gyógyult betegeknek a tumor megújulásának megakadályozására, a rizikó faktorosoknak, illetve mindenkiknek, aki szeretne egészséges maradni. A krémet például a nehezen gyógyuló sebek kezelésére lehet sikerrel használni.
Milyen vizsgálatokat végeztek a készítmények biztonságos használatának ellenőrzésére?
A 2012. szeptember végén zárult, a „Gyógyászati célra szánt tápszer fejlesztése, terápiás hatás tesztelése” című projekt megvalósítása során jelentős áttörést hozott az a klinikai vizsgálati program, melyet a DRC Gyógyszervizsgáló Központban végeztek el. Az első lépésben megvalósított tolerálhatósági vizsgálat egészséges önkénteseken igazolta, hogy az italpor fogyasztása nagy dózisban is biztonságos és jól tolerálható. Az eredmények alapján került forgalomba az az italpor, amelynek napi dózisa jelentősen meghaladja a tabletta napi dózisát. A második vizsgálat célja a nagydózisú italpor életminőségre gyakorolt hatásának, biztonságosságának és tolerálhatóságának vizsgálata volt a daganatos betegek körében. Az eredmények nagyon kedvezőek lettek: a 28 napos kezelési időszak során a készítmény napi fogyasztása nagy mértékben javította a betegek életminőségét. A betegek fizikai-, értelmi-, érzelmi-, szociális- és szerepfunkciói javultak, fáradtságérzetük, fájdalmuk, nehézlégzésük csökkent.
Hogyan juthatnak hozzá a rászorulók ehhez a speciális tápszerhez?
Működik egy ingyenes tanácsadó szolgálat Budapesten a Dohány utca 46.-ban, ahol szakember ingyenes segítségét kérhetik az érdeklődők, telefonon, vagy előzetes egyeztetés után személyesen is. A szakemberek segítenek a megfelelő készítmény kiválasztásában és az adagolás megállapításában, a betegek választ kaphatnak a betegséggel kapcsolatban felmerült általános kérdésekre, pszichés támogatást is kérhetnek, táplálkozási és életmód tanácsadásban részesülhetnek.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!