Kerthelység

2014. márc 14.

Fallabda a Sport-központban

Írta: admin Kategória: SPORT

Köszönhetően a Törökbálinti Sportközpontnak és Petőfi Sándor edzőnek, egy újabb sportág került Törökbálint lakosságának elérhető közelségébe, mégpedig a squash, vagy magyarosan fallabda. A squash a játékosok és az edzők nagy sajnálatára még mindig a kevésbé ismert sportok közé tartozik hazánkban, de népszerűsége egyre nő.

A fallabda intenzív, kreatív, szórakoztató játék, az egyik legerősebb kardio-edzéssel felérő sport. Petőfi Sándort, avagy ahogy Törökbálinton nagyon sokan ismerik, Sasit, aki a Sportközpontban is tart squash edzéseket, sokaknak nem kell bemutatni. A településünkön felnevelkedett és a mai napig köztünk élő fiatalember szinte egész eddigi életét meghatározta a sport, ezáltal rengeteg barátot, ismerőst szerzett magának. Egészen fiatal korában a TTC labdarúgó csapatának serdülő és ifi csapatát erősítette, majd átváltott az asztaliteniszre, ahol Budaörs NBIII-as csapatában vitézkedett. Mivel az ütős sportok mindig közel álltak hozzá, úgy döntött, hogy kipróbálja a fallabdát is. Abban az időben Budaörsön volt legközelebb squash pálya, ahova lelkesen el is járt edzeni. Mikor már elég jól ment neki a sport, amatőr versenyekre kezdett járni, melyeken nagyon jól szerepelt. Többször is éremmel tért haza.
Mivel nagyon szeretett volna gyerekekkel foglalkozni, úgy döntött, hogy edzői szakképesítést szerez, amit sikeresen el is végzett, mentora nem más, mint Colin White (volt profi játékos, jelenleg az osztrák válogatott és a tízszeres magyar bajnok Krajcsák Márk edzője) volt. Ezzel a képesítéssel, nemzetközileg elismert edzői diplomát szerzett.
Sasi, többek között Budaörsön, Biatorbágyon és a fővárosban tart edzéseket, de most, hogy már lakóhelyén is nyílt pálya, Törökbálinton is lehet venni tőle órákat, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.  És bár, mint az elején írtam Törökbálint csak mostantól kóstolhat bele ebbe a sportba, egyre többen választják rendszeres mozgásként a squash-t- Van, hogy hétvégeken már reggel 8 órától késő délutánig csattog az ütő és a labda.
Petőfi Sándor hétköznap délutánonként és hétvégeken áll az edzeni akarók rendelkezésére. Elérhetőségéről és a squash pályák elfoglaltságáról a Sportközpontban tudnak érdeklődni.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!