Kerthelység

2013. szept 22.

Kreatív Ötletház

Írta: admin Kategória: KIKAPCSOLÓ

Kilenc éve, a Cora áruházban nyitotta meg kapuit a Kreatív Ötletház. Kisgyermekes anyukaként élvezettel merültem el a színes gyöngyök, dekupázs szalvéták tarkabarka világában, és azóta is lelkes híve vagyok az üzletnek, amely igazi hiánypótló vállalkozásként jött létre. Időközben az üzlet új helyre költözött. Törökbálinton a Géza fejedelem útja és
a Bajcsy-Zsilinsziky út kereszteződésében találjuk őket. Üzletről, költözésről és az alkotás öröméről kérdeztük Halmavánszki Szilviát, a Kreatív Ötletház hallatlanul kreatív tulajdonosát.
Amikor megnyílt a Corában a Kreatív Ötletház, fiatal anyukaként alig tudtam betelni a sok szépséggel, amit nálatok találtam. Most is olyan nagy a divatja a „kreatívkodásnak”?
A divat itt is változik, de szerencsére mindig sokan vannak, akik örömüket lelik az alkotásban. Amikor nyitottunk, a dekupázs technikák nagyon népszerűek voltak. Ma is sokan keresik ezeket a kellékeket, de a hangsúly mára inkább a gyöngyfűzésre és a süthető gyurmából készült dísz és használati tárgyak készítésére tolódott. Ezeket a technikákat különben ötvözni is lehet.
Tartotok tanfolyamokat is. Ezekről mit kell tudni?
A tanfolyamaink inkább amolyan klubfoglalkozások. Alapvetően azért jövünk össze, hogy közösen sajátítsuk el a gyöngyfűzés új technikáit, praktikáit. Közben szó van számos dologról a horgoláson, kötésen, sütésen – főzésen keresztül a gyereknevelésig mindenről. Vannak, akik azt mondják, hogy itt olyan a hangulat, mint régen a fonóban. Gyakran járunk együtt kirándulni, júniusban 3 csodálatos napot töltöttünk együtt Ausztriába, ahol többek között a Swarovski múzeumot is megtekintettük.
Ezek a tanfolyamok tényleg ingyenesek?
Igen. Ezen sokan csodálkoznak, de valóban nem kell fizetni
a részvételért. Természetesen nem teljesen önzetlenül tartjuk ezeket a foglalkozásokat, hiszen a résztvevők nálunk vásárolják meg a kiválasztott ékszer elkészítéséhez szükséges alapanyagokat és miközben együtt alkotunk, tanulunk, mindig kedvet kap az ember a következő darab elkészítéséhez.
Milyen termékeket forgalmaztok?
Fő profilunk a gyöngy, ebből is a minőségi változat. Swarovski kristálygyöngyöket, japán és cseh üveggyöngyöket használunk, mert ezekből lehet igazán szép ékszereket készíteni. Az elmúlt években rengeteg új fűzési technikát, stílust tanultunk meg.
A tanfolyamokon mindenki kedvére választhat anyagok, stílusok, modellek közül. Mi segítünk választani, és megtanulni az első lépéseket. Ezután már mindenki a saját kedvére alkothat, de ha elakad, mindig ott vagyunk, és örömmel segítünk. A másik új kreatív anyagunk a millefiori süthető gyurma. Ezzel dolgozva a gyöngyhöz hasonlóan a színek és formák végtelen változatosságát élvezhetjük, sőt a két technikát ötvözni is lehet. Végül, de nem utolsó sorban továbbra is forgalmazunk minden, a dekupázs technikához szükséges kelléket is.
Hogy jutott eszedbe pont egy ilyen üzletbe belevágni?
Mikor a gyerekeim kicsik voltak akkor kezdtek divatba jönni a közösen, saját kezűleg díszített ajándékok. Mi is sok szép dolgot készítettünk a nagyszülőknek, és feltűnt, hogy a környéken nincs olyan üzlet, ahol a hozzávalókat megvásárolhattuk volna. Így aztán belevágtunk, és nem bántuk meg. Az igaz, hogy a kezdeti nagy lendület után a forgalom visszaesett, de az új helyen nagyon jól érezzük magunkat, és a vevőkörünk, ha lassabban is, de folyamatosan bővül. Szolgáltatásaink skáláját is szélesítettük. A Kreatív Ötletházban most már varroda is működik, ahol ruhajavítással és készítéssel is foglalkozunk. Készítünk eladásra is ékszereket, amelyeket megvásárolhatnak üzletünkben. Gyöngy nyakékek, karkötők, gyűrűk várnak leendő gazdájukra, és rendelésre is dolgozunk. De ezt igazából nem lehet elmesélni. Jöjjenek el, és nézzék meg!

http://www.kreativotlethaz.com



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!