Kerthelység

2013. máj 18.

Törökbálinti látogatás – Beszélj Velem Alapítvány

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Az elmúlt év decemberében a törökbálinti gyermekintézmények vezetői látogatást tettek a Beszélj Velem Alapítványnál, most – Hajdu Ferenc alpolgármester meghívására – az Alapítvány munkatársai viszonozták a találkozót. A jó hangulatú, szakmai és baráti beszélgetésekkel fűszerezett esemény Vokány Erika szervezésében zajlott.

Dr. Kopp Miklósné, alapítványi elnök a következő szavakkal mutatta be az általuk végzett tevékenységet: „Minden gyermeknek szüksége van odaadó gondoskodásra, azonban vannak olyan gyermekek, akik nevelése az átlagos óvodai nevelésen felül több türelmet, szakértelmet, és odaadást igényel. Így a Beszélj Velem Alapítvány célja, hogy intézményes keretek között tegye lehetővé a Beszélj Velem Óvoda és Fejlesztőközpont, mint olyan intézmény működését, ahol a tipikus fejlődésű, kiemelkedő képességű gyermekek tehetséggondozása mellett – diszkriminációmentes együttnevelés során – szakemberek és terapeuták segítenek a sajátos nevelési igényű gyermekeknek és családjaiknak. Az együttnevelés célja, hogy az ebben a korai életszakaszban lévő gyermekek behozzák lemaradásukat, az iskoláskor eléréséig ép társaik közé problémamentesen integrálódjanak, a gondozás eredményeképpen megtanuljanak veleszületett fogyatékosságukkal együtt élni és így a társadalom teljes értékű tagjaivá tudjanak válni.
A Beszélj Velem Alapítvány kiemelten közhasznú szervezetként, a Beszélj Velem Óvoda és Fejlesztőközpont fenntartója. A kuratórium tagjaiként fontosnak tartjuk az integrált társadalmi berendezkedést, és célkitűzéseink megvalósítását. Ezért mindent megteszünk, hogy fenntartóként stabil gazdasági és jogi alapokon nyugvó, társadalmi hasznosságot szolgáló, felelős működésű szervezet legyünk.”
A vendégek látogatást tettek a Nyit­ni­kék-, a Walla- és a német önkormányzat által fenntartott Csupaszív óvodákban, a szakmai beszélgetéseket követően pedig a Német Közösségi Házban folytattak kötetlen eszmecserét. Itt a német önkormányzat elnök asszonya sajátkészítésű ajándékkal, Hajdu Ferenc pedig Ugri című mesekönyvével kedveskedett az alapítvány munkatársainak.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!