Kerthelység

2013. máj 18.

Kispéntek Rock Klub

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Új klubot indított a Művelődési Ház a rockzene kedvelői részére, „Kispéntek Rock Klub” néven. A két klubvezető, Strasser György és Balogh János Richárd lapunknak elmondta, a rocker-élet pozitív oldalát szeretnék bemutatni és egy közösséget létrehozni.
Mit kell tudnunk a Kispéntek Rock Klubról? Miért hoztátok létre?
Balogh János Richárd: Kicsit megelégeltük, hogy az emberek nagy részének a rockerségről a féktelen ivászat és a drogozás jut először eszébe. Szeretnénk egy olyan helyet kialakítani, ahol pont ezek kizárásával építünk közösséget, ahol a közös pont a rockzene, korbeli megkötések nélkül, hiszen mindenki tanulhat mindenkitől. Szeretnénk bemutatni a rockerség pozitív oldalát, ezért a koncertek mellett kötetlen beszélgetéseket, eszmecseréket, közönségtalálkozókat szervezünk. A klub minden héten csütörtökön várja a vendégeket 18 és 22 óra között. Élő koncerteket egyelőre havi egy alkalommal tervezünk. A klub bármilyen korosztály számára látogatható, de tizennégy éven aluliakat csak szülői felügyelettel engedünk be.
Strasser György: A régi művházban már működött egy hasonló jellegű klub. Ezt szeretnénk feléleszteni.
Minden műfajt igyekeztek lefedni?
B.J.R.: Igen. Szeretnénk minden stílusnak teret adni és ez a koncertekben is megnyilvánul majd. A megnyitón inkább a dirty rock volt a meghatározó, a második alkalommal a klasszik rocké volt a főszerep. De lesznek punk zenekarok is és a metal szinte minden válfaja.
Ketten csináljátok a klubot, vagy vannak segítőitek?
S.Gy.: Legnagyobb segítőnk a Művelődési Ház,  hiszen helyet, hírverést adnak a klubnak. Nagy segítségünkre van Tokos Zoltán, aki az Omega együttessel dolgozik együtt és nagyon nagy az ismeretségi köre és tapasztalata. És még egy nevet szeretnénk megemlíteni, Andrási Róbertét, aki a klubalkalmakon fotósként van jelen és nagyon profi képeket készít a rendezvényekről.
Ti hogyan kerültetek kapcsolatba a rock zenével?
B.JR.: Mind a ketten zenélünk.
S.GY.: Én a Badass nevű törökbálinti rock zenekarban dobolok, Jana ( Balogh János Richárd – a szerk.) pedig harmonikázik és korábban ő is zenélt zenekarban.
A korábban felsoroltakon kívül milyen programok várják a klub látogatóit?
Nemrég szerveztünk egy jam estet, amikor bárki beállhatott zenélni, és ebből egy igazi örömzenélés jött létre. Volt és lesz is még filmvetítés, csináltunk zenefelismerős rock-kvízt, amelynek nyertese ingyen tagságot kapott. Van rock diszkó és természetesen, a Művelődési Ház játékai – biliárd, csocsó, darts – az alkalmakkor ingyenesen igénybe vehetőek.
Mennyire népszerű a klub?
S.Gy.: A megnyitó koncerten, ahol a Badass és a Dusty Chopper nevű zenekarok léptek fel kb. 40-en voltak, a második koncerten, ahol a Jambargót és a Műkedvelők Rock Band-et lehetett meghallgatni már hatvanan voltak. A köztes programokon szerényebb a létszám, de mindig jönnek új érdeklődők.
Mennyire vagytok nyitottak jelentkező zenekarok irányában?
B.J.R.: Teljes mértékben! Sőt ez lenne a lényeg, hiszen a legtöbb amatőrnek számító zenekarnak nagyon kevés a lehetősége a bemutatkozásra, mi pedig mindenre és mindenkire nyitottak vagyunk.
Vannak nagyobb ívű terveitek a jövőre nézvést?
S.Gy.: Vannak ötleteink, de ezek majd a jövő szezonban lépnek életbe. Szeretnénk meghirdetni az úgynevezett „Bandák Csatáját”, ami egy verseny, és amelynek helyezettjeit szeretnénk értékes jutalmakkal is díjazni. A Művelődési Ház technikája alkalmas arra, hogy felvegyünk egy párszámos demót, a legjobbakat ezzel szeretnénk díjazni, hiszen e nélkül nagyon nehéz elindulni a pályán, a legtöbb tehetséggondozó elsőként egy demó anyagot kér. Gondolkodunk egy nyári rock táboron, amelyet felnőtt korúak számára hirdetnénk meg, illetve tervben van, hogy egy-két nagyobb, országosan ismert zenekart is meghívnánk, persze akkor nem a lenti klubban gyűlnénk össze. Júniusban a Művelődési Ház szervez egy ifjúsági napot, melyen fellép a Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a Zorall együttesek, de már délutántól szeretnénk azokat a zenekarokat felléptetni, akiket a klubon keresztül megismerünk. Egy  pályázat kiírását is tervezzük, ugyanis a Művelődési Ház vezetősége megengedte, hogy kidekoráljuk a klub falait, ezért graffitisek részére meghirdetjük, hogy tervezzenek rajzokat a falakra és a legjobban sikerült tervek megvalósításra kerülhetnek.

www.facebook.com/kispentek

Németh Gergő



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!