Kerthelység

2013. máj 18.

Filter

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

I. Tavaszköszöntő Palacsintasütő Délután a DÖK szervezésében

Egy vidám délutánt szerettünk volna szerezni a Bálint Márton iskola diákjainak, és megálmodtuk az I. Tavaszköszöntő Palacsintasütő Délutánt.

Többhetes szervezés után, március 27-én eljött a várva várt esemény. Hat csapat indult a palacsintasütő versenyen, hogy összemérjék sütési tudásukat. Egy csapat pedig muffinnal „nevezett” a versenyre. Hatodik osztálytól egészen tizenharmadik osztályig voltak jelentkező diákok, sokakat megmozgatott az esemény. A palacsintatésztát a DÖK álta, a résztvevőknek a titkos hozzávalókat és a tölteléket kellett hozniuk. Délután kettőkor elkezdődött a verseny az arany fakanál díjért. Mindenki sürgött forgott a konyhában. Amint megsültek a palacsinták, az éhes szájak már fel is falták őket. Alig lehetett megmenteni néhány darabot a zsűri számára. Volt a kakaós palacsintától elkezdve, a lekvároson át mindenféle, egészen a gesztenyepürésig. Mindenki megtalálta a kedvére valót. A hangulat és a jókedv fokozása érdekében a diákok egymásnak küldhettek videoklipeket, személyes üzeneteket a zenefelelős stáb segítségével. Aki nem szeretett palacsintát sütni, viszont enni annál inkább, a sütések alatt billiárdozhatott, csocsózhatott, és filmet nézhetett. Mikor már minden éhes szájat betömtünk, elérkezett a zsűri általi palacsintakóstolás. A zsűri köreiben Meneráth Péter, Bernát Dániel, Megyeri Kitti, Hajdu Beatrix és jómagam, Vasszi Anna vettünk részt. Minden csapat kitette szívét-lelkét, kreatívan díszítettek és mindent elkövettek hogy elkápráztassanak bennünket alkotásaikkal. Nehéz volt így a döntés, remek palacsinták készültek, de eredményt kellett hirdetni.  Az összesített pontok alapján a Lászka Patrik, Dobrádi Dorina és Pesznyák Dávid csapat lett az első helyezett. Második helyezett Bolyos Anna, Kett Péter és Drapcsik Péter csapata. Harmadik helyezett pedig Wágner Réka, Kalló Regina és Végh Viktória csapata lett. Gratulálunk nekik!!! Hagyományt szeretnénk teremteni ezzel a remek kis programmal, hogy színesítsük a Bálintos programok sokaságát.
Külön köszönet Boros Ádámnak és Német Nórának a sok fáradozásért, amivel segítettek megvalósítani a programot.
Jövőre ugyanitt, ugyanekkor!!!
Vasszi Anna

„Lábnyomodba lépek”

Területi Vers- és Prózamondó Verseny a Bá­lint Márton Általános és Középiskolában
2013. április 13-án, szombaton rendeztük meg nyolcadik alkalommal a területi vers- és prózamondó versenyünket. Budaörs, Érd, Sóskút, Törökbálint iskoláinak tanulói versenyeztek egymással ezen a szép tavaszi napon. Idei mottónk: „A példa a leghatékonyabb tanítók egyike, noha szótlanul tanít.” Ennek a programnak nem a diákok közti vetélkedés a legfőbb célja, hanem az irodalom megszerettetése, valamint az, hogy egy szép délelőttöt töltsünk el verseket, meséket és elbeszéléseket hallgatva. A zsűri tagjai ebben az évben is színészek voltak, akik sok hasznos tanáccsal látták el a gyerekeket. Természetesen díjakat is osztottunk.
Már évek óta arra törekszünk, hogy minden kis és nagy gyerek mosolyogva és megelégedettem induljon haza.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!