Kerthelység

2013. márc 15.

A Bálint Márton sikere a Valentin Kupán

Írta: admin Kategória: SPORT

A törökbálinti Bálint Márton Iskola csapata győzött a mini-mini korosztályos gyerekek részére rendezett Valentin Kupán. A Zimándy Általános Iskola tornatermében rendezett eseményen jó hangulatú, színvonalas mérkőzéseket láttunk a 4×5 perces, 4–4 elleni küzdelmek során.

A torna győztese a Bálint Márton Iskola már „rutinos” előkészítős csapata lett, Molnár István (Kicsi bácsi), vezetésével. A csapatot kiegyensúlyozott teljesítménnyel, játékukat pedig pontos védekezéssel, bravúros kosarakkal lehet leginkább jellemezni.
A házigazda Zimándy Ignác Iskola gárdája szerezte meg a második helyet, Papp Ildikó testnevelő irányításával. A két meccsen a legjobb teljesítményt Jakson Alex és Nagy Mike nyújtotta. Harmadik helyen a Molnár-Werner Zsuzsanna által irányított Pátyi SE együttese végzett. Náluk csak két 2004-es játékos szerepelt, és 2007-es nagycsoportos óvodás is volt a csapatban. Csapatuk legjobbja a 2004-es születésű Laky Zsófi volt, aki már az ELITE-es edzéseket is látogatja, Ő több mint 20 pontot dobott a mérkőzéseken. Negyedik helyen végzett a Budakeszi Széchenyi Iskola csapata, ahol csak egy 2004-es születésű – Balassa Zoli – játszott a 2005-2006-os gyerekek mellet, sőt a 2007-es Molnár Tomi is a csapatban volt. Dicséretes, hogy minden játékosuk dobott kosarat és rendkívül kitartóan védekeztek.
A tornán az MTK Törökbálint NB-I/B-s felnőtt együttesének egyik csapatkapitánya, Bihari Máté, meccseléssel és játékvezetéssel is segítette a mérkőzések lebonyolítását.
Ezúton is köszönjük a kedves szülőknek az ajándékokat, amelyekkel minden kisgyereket meg tudtunk lepni Valentin nap alkalmából.
Eredmények: Törökbálint Bálint Márton–Pátyi SE  28–7, Budakeszi Széchenyi–Törökbálint Zimándy  8–22
3. helyért: Pátyi SE–Budakeszi Széchenyi  20–7. Döntő: Törökbálint Zimándy–Törökbálint Bálint Márton  10–23



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!