Kerthelység

2013. márc 15.

Beindult a futsal-élet Törökbálinton

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Interjú Szalai Gáborral, a Törökbálinti Focisuli Egyesület edzőjével

A Törökbálinti Focisuli Egyesület az idén újabb csapattal bővült, már az U15-ös korosztállyal is járják a tornákat. Az U13-asokhoz hasonlóan ők is a futsalban igyekeznek minél eredményesebbnek lenni. Erről beszélgettem edzőjükkel, Szalai Gáborral.

Elsőként engedj meg egy – sok olvasó számára – tisztázó kérdést: mi is az a futsal valójában?
A futsal lényegében teremlabdarúgás, de sokan, tévesen egy kalap alá veszik a kispályás focival. A futsal más világ, mint a kispálya: 4+1-en játsszák, más a labda és kicsit a szabályok is különböznek.
Mióta vagy kapcsolatban a labdarúgás világával?
12 éves voltam, amikor a TTC-ben focizni kezdtem.
Mikor kezdted edzői pályafutásodat?
Nem olyan régen, 2012 elején csatlakoztam a Focisuli edzői karához.
Milyen eredményeket ért el eddig az U15-ös csapat? Mi volt a legnagyobb siker, illetve csalódás számodra a csapat életében?
A legnagyobb siker talán az, hogy nagyon jó közösség alakult ki, a gyerekek nagyon lelkesek, és minden edzésen szinte teljes létszámban megjelennek. Ez persze a jó eredményeket is hozza magával. A kupákat, amelyeken szerepeltünk, szinte kivétel nélkül éremmel zártuk, és a bajnokságban is az előkelő második helyen állunk.
Milyen céljaid vannak a csapattal a közeljövőben?
A mostani szezon tanulóév számunkra, de jövőre U17 kiemelt bajnokságban indulunk, ahol már a középmezőny is nagyon erős, ezért ennek elérése a minimum célkitűzés.
Hol folytathatják majd pályafutásukat a „kiöregedő” gyerekek?
Néhány hónapja alakult meg a felnőtt csapatunk, amely szeptembertől a Futsal NB2-ben fog szerepelni; reméljük hamarosan minél több fiatal játékossal a keretben.
Hogyan alakult ki a felnőtt futsal csapat kerete? Ki vezeti az edzéseket?
Páran már régóta együtt kispályáztunk és ehhez a maghoz jött pár új ember. Sikerült hozzánk csábítani edzőnek Mersich Pétert, az ország egyik legjobb futsal csapatából, a budaörsi székhelyű Aramisból, aki nagyon jó edzéseket vezényel és mi, fiatal edzők is sokat tanulhatunk tőle.
Tervezitek az Aramisszal való szorosabb együttműködést is?
A két egyesület között nagyon jó a viszony, Péter is így kerülhetett hozzánk. Az, hogy milyen szoros lesz, lehet az együttműködés, még a jövő zenéje. Már az is nagy előrelépés, hogy a fiatal játékosaink szem előtt lehetnek, és ezzel hozzásegíthetjük őket a folyamatos fejlődéshez és kiugrási lehetőséghez.
Milyen bajnokságban, tornákon léptek pályára? Milyen eredményeitek voltak ezidáig?
Szeptemberig leginkább futsal kupákat tervezünk, aztán az NB2-ben szeretnénk minél jobban szerepelni. Nyertünk amatőr futsal ligát, de például a legutóbbi Szilveszteri profi tornán is csapatunk szerezte meg az aranyérmet.
Mik a rövid- és hosszú távú célkitűzéseitek?
Első NB2-es szezonunkban a középmezőny a cél, de folyamatos fejlődéssel és fiatal tehetségek beépítésével a későbbiekben az NB1 is elérhető lehet.
Összességében hogyan tekintesz vissza az elmúlt esztendőre?
2012 mindenképpen sikeres volt. Már csak azért is, mert elindult valami Törökbálinton a futsal irányába, mind a gyerekek, mind a felnőttek között. Ez egy dinamikusan fejlődő sportág, ami megfelelő támogatással szép sikereket érhet el Törökbálinton.

További információk és elérhetőség:
www.tbfocisuli.hu, (06-70/409-6583)

Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!