Kerthelység

2013. feb 17.

Esküvő alkonyatkor

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

December 29-én nem mindennapi eseménynek adott helyszínt a Törökbálinti Katolikus Templom. Rozália és György fogadott egymásnak örök hűséget.

Egy esküvő a templomban igazán nem szokatlan esemény. Az viszont különlegesnek és mindenki számára biztatónak számít, hogy a boldog férj néhány napja múlt 96 éves és újdonsült felesége is elhagyta már a nyolcadik ikszet.
A Kerthelység olvasói előtt nem ismeretlen a házaspár, hiszen Gyuri bácsi kilencvenötödik születésnapját együtt ünnepeltük az Arany Alkony Idősek Otthonában. Évek óta itt élnek mindketten. A közöttük szövődött vonzalom már jó ideje nyilvánvaló volt. Rózsika hamarosan be is mutatta Gyuri bácsit a családjának, és az egyik unokájának az esküvőjét már együtt ünnepelték a családdal.
Tavaly decemberben Gyuri bácsi úgy döntött, megkéri Rózsika kezét. A lánykérésre egy, a családdal közösen töltött névnapi ebéd alkalmával került sor, és bár Rózsika számára igazi meglepetés volt, nem kellett sokat várni a boldogító igenre. Az esküvő, amelyet szinte teljes egészében Rózsika menye szervezett, igazi családi ünneppé vált. Itt volt Gyuri bácsi fia a családjával Zentáról, és Rózsika gyermekei szintén családostól érkeztek. A lánya egyenesen Kanadából utazott haza a családjával az édesanyja esküvőjére. A menyasszonyt, öt csinos koszorúslány unoka kíséretében a fia vezette az oltárhoz, ahol a boldog vőlegény várta Őt saját fia oldalán. Tényleg, mint a mesében. Az esküvőt ünnepi ebéd követte.
Rózsika és Gyuri bácsi mindketten átéltek már sok vihart az életben, de ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, szinte mindig jó kedvűek. Persze az idős korral járó nehézségek őket sem kerülik el, hiszen főleg Gyuri bácsi már kicsit nehezebben mozog. De ez a tény nem akadályozza meg őket abban, hogy együtt menjenek be a faluba a busszal vásárolni egy kicsit, vagy szép időben sétáljanak a közeli utcákban, az otthon parkjában. Hogy milyen lehet szerelmesnek lenni nyolcvanon túl? Rózsika és Gyuri bácsi azt mondják: ugyanolyan, mint fiatalon. Sőt, még jobb! Hiszen anyagi biztonságban, gondoskodó családtól és barátoktól körülvéve, már semmi mással nem kell törődniük, csak egymással.
Mit is mondhatnánk erre? Szeretettel kívánunk sok boldogságot, jó egészséget mindkettőjüknek!

Nyíri



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!