Kerthelység

2012. dec 28.

Filter – Iskolahét a Bálint Mártonban

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Az idei iskolahét a középiskolában a tudományok és művészetek jegyében telt. A dekoráción kívül az előadások témája is ehhez kapcsolódott.

Szerdán egy – magyar, matek, idegen nyelv, történelem és természettudományi témaköröket tartalmazó – szellemi vetélkedővel, valamint az elmúlt években hagyománnyá vált sportnappal kezdődött az iskolahét. A sportversenyek után a labdajátékok kapták a főszerepet. Az osztályok fociban, kosárlabdában, röplabdában és floorball-ban versengtek az első helyezésért. Miután a mérkőzések lezajlottak, az osztályok jó ízzel fogyasztották Ludas Matyi eledelét, amelyet a nap folyamán a kijelölt kukták készítettek el számukra. Finom, ízletes étkek készültek és méltó módon zárták a hét első napját.
A második napon, csütörtökön fordított nap volt, majd a pénteki előadásokra készültek az osztályok. Tesi, biológia, matek órák zajlottak diákok vezetésével, akik sikeresen teljesítették vállalt feladatukat. Pénteken az előadásoké volt a főszerep. A feladat Örkény István „Egy pocsolya emlékiratai” című egyperces novellájának előadása volt - mindenkinek egy-egy, előre kisorsolt tudományterülettel fűszerezve. Remek ötletek és színvonalas előadások születtek! Minden osztály kitett magáért, és igyekezett minél jobban megfelelni a feladatnak. Az összes előadás tartalmazott valamit, amiért szívesen emlékszünk vissza rá. Méltó befejezése volt ez a hétnek. A tudományok és művészetek témakör új akadályt gördítettek az osztályok elé, de úgy gondolom, a feladatot mindenki sikeresen megoldotta, és mindenki igazán jól érezte magát ezen a héten.
A felső tagozatosok csütörtökön sportvetélkedőkön is összemérték erejüket, majd különböző kreatív kézműves foglalkozáson vehettek részt. Volt libavarrás, libamozaik, papírtök lampion, Ludas Matyi illusztrációkészítés. Délután pedig a lelkes csapatok finomabbnál finomabb, főzés nélkül készíthető ételekkel töltötték meg az első emeleti aulát. Pénteken a Csiki Pihenőkert által szervezett történelmi játszóház próbáit kellett teljesíteni, majd az osztályok próbálhattak a délutáni előadásra. Nekik Ludas Matyi történetének különböző részleteit kellett előadni, más-más stílusban. A programokat egy fergeteges suli-buli zárta.
Az alsó tagozaton is zajlott ezalatt az élet. Szebbnél szebb ajtódekorációk készültek, és náluk is voltak sportversenyek. Készítettek meseillusztrációt, és nem maradt el a „terülj-terülj asztalkám” sem: minden nap más-más osztály készített ünnepien terített asztalt.
Habár nekem az utolsó iskolahetem volt, de ugyanannyira élveztem, mintha az első lett volna. Nagyon remélem, hogy minden osztály továbbra is ilyen lelkes marad, és a jövőben is hajlandó lesz energiát fektetni a felkészülésbe, mert érdemes és csak így van értelme iskolahetet tartani!
Kitta



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!