Kerthelység

2012. okt 30.

Törökbálinti Ifjúsági és Sportnap

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Szeptember 21-én megmérettetés és szórakozás is várt a törökbálinti fiatalokra. Délelőtt a két iskola hetedik, illetve nyolcadik osztályos diákjai hozták ki magukból a maximumot.

Csábítóak voltak az ígért nyeremények is (egész napos élményfürdő Esztergomban az Aqua Kft. felajánlásával, színházbelépő a Munkácsy Mihály Művelődési Ház jóvoltából, vacsora a törökbálinti Lá Mama vendéglőben), de a bennük rejlő versenyszellem is motiválta őket. A Bálint Márton Általános és Középiskola tornaterme megtelt gyerekekkel, akik csapatindulóikkal a sorversenyeken, valamint az akadálypályán próbálták lenyűgözni a bírálóbizottságot és a legjobb időt produkálni. Ezeken kívül a falmászás, a rekeszépítés, a rodeóbika és az ész próbáját kellett kiállniuk. Kötélhúzás után az első helyezés díját az „ÁNTSZ” (Zimándy) csapata vette át, ezüstérmes lett a „7. ÁP” (Bálint Márton) együttese, a dobogó harmadik fokán pedig a „Villám 8-as” (Bálint Márton) tagjai állhattak.
Ezúton is gratulálunk a sikeres versenyzéshez!
A sportnap véget ért, a délutáni programok viszont csak most kezdődtek. A művelődési ház több teremben színes lehetőségekkel várta az érdeklődő fiatalokat. A Zimándy Ignác Általános Iskola tornacsarnokában folyt a focikupa, ahol többek között a TIFO csapata is megmérettette magát. Emellett a pingpong- illetve csocsóbajnokság is elindult. Az eseményen több feltörekvő együttes mutathatta meg, hogy mit tud, például a Feelter vagy a Kreatív.
Hat órától zengett a Művelődési ház, ahol Farkas-Jenser Balázs és zenekara lépett fel. Bátran állíthatom, hogy este tíz órától az est fénypontja következett, a P.A.S.O. Ezzel egy időben Noble, noble a más stílust kedvelőknek keverte a zenéket.
Bámulatos volt látni Törökbálint fiataljait, amint együtt táncolnak, vonatoznak és egyszerűen jól érzik magukat. A kávéház is megtelt vendégekkel, akik önfeledten tudtak beszélgetni. Az Ifjúsági Önkormányzat tagjai többektől is megkérdezték, hogyan érzik magukat. Abszolút pozitív visszajelzéseket kaptunk, ami legfőképpen arra irányult, hogy természetesen a koncertek is élvezetesek, de mégis az a legjobb az egészben, hogy van egy hely, ahol egy kicsit együtt tudnak lenni, jól tudják magukat érezni.
Eltelt az első ifjúsági nap. Ezúton szeretnénk megköszönni az önkormányzat támogatását, ami nélkül nem jött volna létre ez az esemény. A délutáni programokat pedig a Munkácsy Mihály Művelődési Házzal együttműködve sikerült megszervezni. Nekik is köszönettel tartozunk a helyszín, illetve a további szükséges „kellékek” rendelkezésre bocsátásáért. Élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy felderítsük a törökbálinti fiatalok igényeit, és színvonalas programokkal próbáljuk kielégíteni azokat.
Köszönjük, hogy eljöttetek! Várunk titeket legközelebb is!

Készítette: Szabó Beatrix



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!