Kerthelység

2012. szept 30.

Sikeresen szerepeltek mazsorett csoportjaink

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Lapunk kicsit több mint egy évvel ezelőtt számolt be a 2008-ban alakult Gyémántkút Egyesületről, amely elsősorban gyermek mazsorettel foglalkozik. Az azóta elmúlt másfél év igen mozgalmas volt az egyesület számára, több fesztiválon is részt vettek, ahonnan különböző minősítésekkel és díjakkal tértek haza.
Mivel az egyesület 2010 novemberében tagja lett a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetségnek, amelynek a Grossturwaller Musikanten Fúvószenekar is tagja, lehetővé vált a mazsorett csoportok részére, hogy részt vegyenek különböző, a szövetség által szervezett országos mazsorett fesztiválokon.
Tavaly májusban a IV. Kőszegi Országos Mazsorett Fesztiválon a Smaragd csoport is és a Zafír csoport is ezüst minősítésben részesült. A szép teljesítményért mindkét csapat ezüstérmet kapott, amelyet Hajdu Ferenc alpolgármester adott át a gyerekeknek a 2011-es évzáró gála keretében.
2011. november 19-én a IV. Hajdúböszörményi Országos Mazsorett Fesztiválon a Szivárvány csoport arany minősítést ért el, emellett megkapták a legmosolygósabb csoportnak járó különdíjat is. A pomponos számukkal pedig elhozták a legjobb koreográfiáért járó különdíjat. Ezzel a törökbálinti csapat az összes különdíjat „besöpörte” az I. korcsoportban.
Idén március 11-én a II. Várpalotai Országos Mazsorett Fesztiválon léptek fel mazsoretteseink, ahol a Smaragd csoport ezüst, a Szivárvány csoport kiemelt arany minősítésben részesült. A Smaragd csoport tamburmajorja lett a korcsoport legjobbja és ebből a csoportból került ki a fesztivál legfiatalabb versenyzője is.
A novemberi és márciusi szép teljesítményért járó érmeket Turai István polgármester az egyesület évzáró gáláján adta át a gyerekeknek.
Megtisztelő az a felkérés, amely az egyesület felé érkezett, e szerint a szövetség szeretné, ha Törökbálint is szervezne mazsorett fesztivált, amelynek a Gyémántkút Egyesület a jövőben szeretne eleget tenni.
A 2011-es év más szempontból is mozgalmas volt, hiszen a fesztiválon való szereplés mellett az egyesület két tanárral bővült, ami új feladatok megvalósítására adott lehetőséget. Az egyesület célul tűzte ki az ifjúság és a felnőtt korosztály egészségmegőrzését és fejlesztését. Az egyesület két új oktatója Misáczi Mónika balett- és pilatesoktató, illetve Kósa Zita aerobik-, body art-, preventív gerincoktató, aki egy budaörsi pilates stúdióban végez prevenciós tevékenységet.
A budaörsi stúdióban szeretettel, kulturált körülmények között várják vendégeiket, ahol családias hangulatban fejleszthetik testüket, lelküket. Speciális izomfejlesztéssel orvosolják a gerincízületi problémákat és a sérülés utáni rehabilitációt. A pilates mozgás során hatékonyan formálódik a test, gyönyörű szálkás izomzatot létrehozva, ami a speciális nyújtó-erősítő gyakorlatoknak köszönhető. Az eszközök használatát személyi edzés és duó órák keretein belül lehet elsajátítani, fokozatosan növelve a terhelést, és általa olyan izomcsoportokat is fejleszthetünk, amelyeket másfajta edzésekkel csak nehezen érhetünk el. A pilates stúdióban kiváló minőségű Peak-Pilates gépek és eszközök teljes skálája megtalálható (Pilates Reformer, Torony, Chair, Panel, gerinckorrigáló, soft-ball, fit-ball, x-co, Flexi-bar, gumikötél). A személyi edzés mellett kiscsoportos (4-5 fős) órákat is biztosít a stúdió (gerinctorna, Stretching, bodyArt).
A mazsorett oktatásra az újonnan érkező gyerekeket nagy szeretettel várják az utánpótlás-csoportban szerdánként 17.00–18.00-ig a művelődési házban. Érdeklődni Takácsné Papp Editnél a 70/323-7764 vagy 20/9748-749-es számokon lehet.
Az edzésekkel kapcsolatban Misáczi Mónikát a 20/320-7872, Kósa Zitát pedig a 30/349-9895 telefonszámon lehet elérni.

N.G.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!