Kerthelység

2012. szept 30.

Shaolin Törökbálint nyári tábor

Írta: admin Kategória: SPORT

Nagy öröm számunkra, hogy az idei nyári edzőtáborunkat is sikerrel zárhattuk. Idén augusztusban a dunapataji Szelidi-tóhoz utaztunk, ahol egy hetet töltöttünk.

Annak ellenére, hogy az üdülőpark területén rajtunk kívül két másik táborozó csapattal szálltunk meg, jól megvoltunk egymás mellett, sőt a tábor végére igazi barátság alakult ki a csapatok között, olyannyira, hogy az utolsó két-három edzésre már más táborlakók is beálltak.
A gyerekeknek, akik ellátogattak hozzánk, alkalmuk volt részt venni shaolin kungfu-, sanda- és taiji-oktatásban. Naponta három edzés volt, reggel fél hétkor, 10-kor és este hat órakor. Az idő maradék részében pedig – kihasználva a környezeti adottságokat – sok időt töltöttünk a tábortól kb. száz méterre található vízparton.
Mivel az egyik tanulónak kificamodott a bokája, nem mondhatjuk el, hogy sérülésmentes volt a tábor, ennek ellenére egy igazán összekovácsolódott, szinte családias légkörben tölthettük el ezt az egy hetet, ahol a sok edzés mellett mindenki ki tudott kapcsolódni és lélekben feltöltődve, némi izomlázzal térhetett haza.
A következő táborunkat novemberben tartjuk Kerepesen, ahova már most várjuk az érdeklődők jelentkezését. Olyanokét, akik már régebben foglalkoznak a shaolin kungfuval és olyanokét is, akik csak bele szeretnének kóstolni egy efféle táborba.

Telegdy Ákos
Fotó: Jutasi Zsuzsa



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!