Kerthelység

2012. szept 30.

Nem (csak) nyaraltak a helyi vívók

Írta: admin Kategória: SPORT

Nem telt eseménytelenül a TTC Gerevich Aladár vívószakosztályának a nyári szünet. A vívók számára a nyár legnagyobb eseménye Szilágyi Áron olimpiai aranyérme volt.

Nemcsak azért, mert az első magyar olimpiai arany a vívósportot illette, hanem azért is, mert Győrffy Katalin, a vívószakosztály elnöke, a Vasas család örökös tagja személyesen vett részt Áron repülőtéri fogadásán, és elkísérte őt egy lelkes gyerekcsapat is. Áronnak nagy szerepe van a helyi vívószakosztály sikeres létrejöttében, hiszen sokan az ő korábbi törökbálinti látogatásának és bemutatójának köszönhetően választották ezt a sportágat. A sportoló ekkor a világbajnok kardcsapat tagjaként tette tiszteletét városunkban.
Augusztus közepétől háromhetes fizikai alapozó tábor vette kezdetét a szakosztályban, amelynek első hetében Törökbálinton, a tóparton, illetve a Bálint Márton iskolában tartottak edzéseket. Természetesen a gyerekek életkorának megfelelő erősítő edzéseket kell elképzelni, sok futással, medicinlabdás gyakorlattal. A felkészülést Balatonfenyvesen folytatták, ahol kihasználták a lehetőséget és futóedzéseiket vízben tartották, valamint sok úszással is terhelték a gyerekeket. A harmadik héten ismét a tóparton edzettek.
A szakosztály külön szeretné megköszönni a támogatást a szociális bizottságnak, hiszen segítségükkel hátrányos helyzetű fiatalok is részt tudtak venni a táborban.
Az alapozás után szeptember 5-étől elkezdődtek vívóedzések. Október közepén indulnak a versenyek, ahol a versenyzésre érett gyerekeket szeretnék fokozatosan hozzászoktatni a verseny légköréhez.

Németh Gergő



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!