Kerthelység

2012. aug 31.

Stadtfest Süssenben

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Idén is szívélyes fogadtatásban és tartalmas programokban gazdag vendéglátásban volt része a süsseni 17. Stadtfestre utazó törökbálinti csoportnak. Emlékezetes élményt nyújtott az ünnepségsorozat minden eleme.

A fesztivál a hagyományos templomi koncerttel vette kezdetét, majd szombaton és vasárnap a főzésé és a mulatozásé volt a főszerep. Kora délután ünnepélyes sörcsapolással nyitották meg a rendezvényt. A magyar sátor hagyományos magyar paprikával, nemzeti színű szalaggal, kukoricacsuhéval volt feldíszítve. Idén magyaros pörkölt, főtt kukorica, palacsinta, vörös- és fehérbor, pálinka, unikum volt a kínálat. A tiszta bevételt a csoport tagjai a helyi harmonika zenekar céljaira ajánlották fel. A hagyományos kakastáncversenyen a csapat harmadik helyezést ért el.
A képviselői delegáció szombaton megtekintette a város folyamatban lévő és tervezett beruházásait Marc Kersting, Süssen polgármesterének kalauzolásával. A kétnapos fesztivál után a vendéglátók kirándulást szerveztek a charlottenhöhlei cseppkőbarlangba és a Steiff játék mackók múzeumába.

A delegáció tagjai a képviselőtestület részéről: Turai István, Gyarmati Mihály,
Hámoriné Olár Mária, és Rothauszky Györgyné, az Ifjúsági Önkormányzat tagjai, valamint:
Pallai Ferenc és Péter, Gauland József,  Megyaszai Zoltánné, Helter Ferenc,  Hopka László, Halász Mihály, Vokány ErikaLapozzon bele
november–decemberi számunkba!