Kerthelység

2012. aug 31.

„Csodálatos évek voltak”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Közel húsz év aktív labdarúgás után befejezi a játékot Csintalan Csaba, a TTC játékosa. Az okokról és a jövőről kérdeztük.
A bajnokság befejeztével szögre akasztottad a focicipőt. Meg lehet tudni az okokat, bár gondolom, a korod is közrejátszott, hisz nem a fiatal játékosok közé tartozol.
Ez volt a legfőbb ok. Már elmúltam 42 éves és úgy gondoltam, hogy a szervezetemnek ez már nem tesz jót. De őszinte leszek, megviselt a kiesés is, hiszen még soha semmilyen csapatommal nem estem ki bajnokságból, bár azt mondják, egy kerek pályafutáshoz ez is kell.
Hány évig játszottál Törökbálinton?
Majdnem húsz. 1994-ben kerültem a csapathoz.
Milyen volt ez a közel húsz év?
Csodálatos. Szinte mindent elértem, amit ezen a szinten el lehet érni. Mikor idejöttem, a csapat a megye kettőben játszott, innen jutottunk fel az NB III-ba. Remek sikereket értünk el, nagyon jó játékostársaim voltak, remek embereket ismertem meg. Két nagyon szép korszak volt ez alatt a tizennyolc év alatt. Az egyik azzal a csapattal, amelynek Zima Flóri volt az edzője, és három év alatt szinte mindenkit megvertünk, a másik pedig a Varga László edzette csapat, ahol szintén nagy sikereket értünk el. Ezeknek a sikereknek nemcsak résztvevője, hanem aktív szereplője voltam.
Te egy szerethető játékos vagy, aki mindent megtesz a csapatáért. Az utóbbi időkben már csak húsz-harminc percekre álltál be játszani, de azt a rövid időt is szívvel-lélekkel csináltad végig.
Olyan ember nincs, akit mindenki szeret. Biztos volt, aki nem kedvelt. Úgy gondolom viszont, hogy értékelték, hogy szívvel-lélekkel hajtok Törökbálintért. És nagyon hűséges is voltam a csapathoz. Tudom, hogy több egyesület is szerette volna, ha átigazolok hozzájuk, de meg se próbáltak hívni, mert tudták, hogy nem megyek el. Egy alkalom volt, amikor másfél évre átmentem Budaörsre egy személyes konfliktus miatt, de szerencsére volt visszaút.
Nem szakadsz el a csapattól, ha jól tudom.
Nem, az U19-es csapatot fogom edzeni. A csapat az NB II-ben játszik, egy kemény bajnokságban, úgyhogy sok meló lesz. Remélem, egy sikeres korszak veszi kezdetét.
A felnőtt csapatra is kíváncsi leszel?
Mindenképpen. Szó volt róla, hogy esetleg a felnőtt csapatot veszem át, de végül Flórival úgy egyeztünk meg, hogy a fiatalabbakat viszem. Ennek örülök is, mert a fokozatosság elvében hiszek.
Ez azt jelenti, hogy készülsz az edzői pályára?
Igen.
Szeretnél valamit üzenni a szurkolóknak, csapattársaknak?
Szeretném megköszönni mindenkinek, szurkolóknak, vezetőknek, játékostársaknak, hogy ezeknek a sikereknek a részese lehettem. Úgy gondolom, hogy egy olyan miliőt sikerült itt kialakítanunk, ami már másoknak is szimpatikus.

N.G.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!