Kerthelység

2012. jún 29.

Igazi hősök

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Május 15-én a Tábitha ház kicsit zajosabb volt a megszokottnál. Nem is csoda, hiszen a máskor olyan csendes kertben és a házban is igazi szuperhősök játszottak, ettek, ittak, mulattak. Több Superman és Pókember(ke) is részt vett a rendezvényen.

A Szemem Fénye Alapítvány figyelemfelkeltő akciója egyszerre zajlott a pécsi Dóri Házban és a mi törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Házunkban. Az akcióval a szervezők egy Angliából induló kezdeményezéshez csatlakoztak. Céljuk a figyelemfelhívás és az adománygyűjtés volt. Hiszen ezek a kis emberek, akik rövidebb-hosszabb ideig a Tábitha ház lakói, valóban hősies harcot folytatnak a gyógyíthatatlan betegséggel, amelyért szuperhősnek járó elismerés illeti őket, ahogyan a családjukat, a hozzátartozóikat is, akik erejükhöz mérten megpróbálják elviselhetőbbé, sőt vidámabbá tenni a beteg gyerekek fájdalommal teli hétköznapjait. Ez a nap igazi ünnep volt mindnyájunknak és persze a ház dolgozóinak is, akik szintén megérdemlik a szuperhős jelzőt, hiszen nap mint nap azon dolgoznak, hogy amennyire lehet, megkönnyítsék ezeknek a nehéz sorsú családoknak az életét.
Ezen a napon tehát tényleg sereglettek a „hősök” a Tábitha Házba, és velük ünnepeltek a barátok, ismerősök. Meghívtak sok támogatót, és jelen voltak a ház korábbi lakói is. Hiszen a gyermekhospice nemcsak az életvégi ellátást jelenti, hanem a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek családjainak segítését is. Sokan vannak tehát, akik „visszajáró” vendégei a háznak, és évről évre itt találnak segítségre, kikapcsolódásra, feltöltődésre a beteggondozás keserves hétköznapjai után. A Tábitha ház dolgozói tényleg mindent megtettek, hogy vidáman teljen a kis szuperhősök délelőttje. Ebéd után pedig jólesik egy kis séta. Ezért aztán a törökbálinti rendőrőrs rendőreinek biztosításával énekelve vonult az ünneplő társaság a Tábitha háztól a Tubi Bárig. Az étterem a Tábitha ház fő támogatójának, Galambos Lászlónak a tulajdona. Itt szolgálták fel a szuperhősöknek a desszertet, a fagyit és az üdítőket, és itt engedték útjára a héliummal töltött színes lufikat is, amelyek arra emlékeztetnek mindannyiunkat, hogy élnek közöttünk olyanok, akiknek minden napjuk egy olyan harc, amelyben győzni kell ahhoz, hogy legyen másnap…
Perjés



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!