Kerthelység

2012. jún 29.

Törökbálintot is érintette az Engesztelő Zarándoklat

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

2012. június 6-án a négy égtájat jelképezően, Magyarország négy részéből indult útnak az az országos kezdeményezésű zarándoklat, amelyet a szervezők hazánk lelki megújhodásáért hirdettek meg.

A négy csoport többnapi gyaloglás után a budapesti Szent István Bazilikánál találkozik, és együtt mennek tovább a Normafához, ahol a későbbiekben egy Engesztelő Kápolnát terveznek felépíteni.
Az ország nyugati szegletéből érkezők – Sopronból indulva nyolcnapi gyaloglást követően(!) – június 14-én érkeztek Törökbálintra, ahol helyi támogatók egy csoportja, köztük Bóhn István plébános és Turai István polgármester köszöntötték őket. A szervezők előzetes kérésének megfelelően a polgármester egy, a város nevével és címerével díszített szalagot kötött a zarándokok nemzeti színű zászlójára, és átadta a város jelképes ajándékait: egy kis vászonzacskónyi törökbálinti földet és egy címeres zászlót. A csoport vezetője, Derzsi-Pap Álmos megköszönte a kedves fogadtatást. Mint elmondta: zarándoklatuk célja a szeretet erejével elindulni az összefogás útján, megtalálni a kiutat a jelenlegi morális és gazdasági válságból, közelebb hozni az egymástól eltávolodott embereket és megmutatni értékeinket.
A zarándokokat a plébánián meleg étellel várták, éjszakára pedig a Zimándy Sportcsarnokban szállásolták el őket. Másnap korán reggel indultak tovább, hiszen még hosszú út állt előttük a célig.

Halász Örs



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!