Kerthelység

2012. máj 31.

„Azoknak, akik zörgetnek” – kinyílik a kapu…

Írta: admin Kategória: • Egészségünkre

bemutatkozik a Mirage Szalon

Elek Ildikó (telefon: 06-20-544-4383): „Azoknak, akik zörgetnek” című önéletrajzi ihletésű könyvem megjelenése kapcsán a Kerthelységben 2011 januárjában velem készült interjút azzal a gondolattal zártam, hogy tudom: megtalálom a nekem kijelölt utat. Most innen folytatnám.

Családtagom súlyos betegsége során 15 éve elhatároztam, megszerzem azt a tudást, amely a mozgáskorlátozott emberek számára segítséget jelent.
Gyógymasszőri szakképesítésemet államvizsga-bizottsági elnökségi dicsérettel 2000-ben szereztem meg azon az 1200 órás szaktanfolyamon, amelyet a budapesti Egészségügyi Továbbképző Intézet indított. Ezután kinevezéssel kaptam állást szülővárosomban, Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Rendelőintézet Mozgásszervi Rehabilitációs Központjában. (A közben eltelt évek emberpróbáló feladatait összegeztem a könyvemben.)
Orvostudakozó szakembereként tanácsaimmal két éve segítem az interneten is a hozzám fordulókat.
Sokáig dolgoztam kórházi körülmények között. A jelenlegi betegellátó rendszer az ismert problémák miatt nem képes a „lelkünket” is figyelembe venni a terápia során. Ezért hoztam létre a saját „szigetemet” a Mirage Szalonban, lehetőséget adva mindazoknak, akik felismerték, hogy rohanó világunkban időnként meg kell nyomni a „pause” gombot.
Erdőháti Nagy Modesta (telefon: 06-30-235-9666): Nyolc éve dolgozom manikűr-pedikűrösként. Számomra fontos az egészség-szépség harmóniája.
Manikűr, kézápolás. A felmérések szerint az emberek többsége a másikon először a kezét nézi meg. Nem mindegy tehát, hogy milyen látványt nyújt a kezünk. Otthoni ápolással igen szép eredményeket lehet elérni, de igazán csak professzionális eszközökkel és anyagokkal varázsolhatjuk ápolttá, széppé kezeinket. Egy különleges díszítés pedig otthon még nehezebben valósítható meg. Manapság már egyre inkább odafigyelünk arra, hogy a kezünk mit árul el rólunk.
Lábápolás. A pedikűr az egészségügy és a szépségipar hiánypótló szakmája. A deformált láb járás közben fájdalmas. Amennyiben nem kezelik, akár járásképtelenséghez is vezethet. A deformitások a láb bőrén bőrkeményedéseket okoznak, sőt a láb körmeit is érintik. Ezeket ma már speciális pasztákkal, eljárásokkal sebész nélkül is lehet kezelni, gyógyítani. Közérzetünkhöz is nagyban hozzájárul, ha az amúgy egészséges lábainkat szakember segítségével kezeltetjük, és akkor még nem is szóltam a különböző problémákról, amelyek „gyógyítása” első lépésben mindenképpen szakember, pedikűrös segítségével lehetséges. Természetesen akadnak elváltozások, amelyekre a pedikűrös is orvost javasol, de sok esetben egy alapos, szakszerű pedikűr megelőzheti a komolyabb baj kialakulását.
Igyekszem, hogy vendégeim ne egy fájdalmas beavatkozásként éljék meg a nálam töltött időt, hanem kellemes pihentető-szépítő kezelésként. Nagy örömmel tölt el, hogy pályafutásom alatt nagyon sok embert sikerült meggyőznöm arról, hogy a rendszeres kéz- és lábápolás mindenkinek szükséges és fontos.
Keszi Nikoletta (telefon: 06-20-383-6561): Gyerekkorom óta kozmetikusnak készültem.
A szakmában rejlő lehetőségek sora végtelen, tanfolyamról tanfolyamra járva kialakítottam a saját irányvonalamat. A Matis felső kategóriás professzionális termékcsaláddal minden problémára, bőrtípusra, igényre – a vendéggel közösen – megoldást tudunk találni. A legkorszerűbb hatóanyagokkal látványos kezelések végezhetők. Elektrokozmetikai gépek sorával a hatás többszörösére növelhető. A vendégeknek a nekik legmegfelelőbb termékekből – amelyekhez a folyamatos árukészletnek köszönhetően bármikor hozzájuthatnak, ezzel is szinten tartva a kozmetikai kezelést – mintát biztosítunk.
További szolgáltatásként tartós szőrtelenítést végzek az enzimalapú Epilar krémmel, illetve mezoterápiás kezeléseket dermarollerrel és gyógyszer tisztaságú hatóanyagokkal.
A mezoterápia a bőrben természetes körülmények között is jelen lévő anyagokat juttat a bőrbe, oda, ahonnan azok hiányoznak. Ezáltal látványos bőrfiatalítás érhető el az arcon, nyakon, dekoltázson, illetve striák és hegek kezelésére alkalmas az arcon és a testen egyaránt.
Ballagásra, esküvőre stb. alkalmi sminkek elkészítésekor sokan szépülnek szalonunkban, és megtanítom vendégeimet a helyes sminkelési technikákra, arcápolásra.
Egyszerre csak egy vendég tartózkodik a kozmetikában, így segítjük a maximális ellazulást és az osztatlan figyelmet.
Belák Péter (telefon: 06/30/685-5449): A haj a fej ékessége. Kreativitással és megfelelő szakértelemmel kiemel, elrejt, feltűnést kelt…
20 éve vagyok fodrász. 1999-ben Budán nyitottam meg saját szalonomat, ahol olyan vendégek frizuráját készítem el, mint a Habsburg-család tagjai.
Április közepe óta a Mirage Szalonban is fogadom vendégeimet, kolléganőmmel, Xéniával.
A munkánk során a Schwarzkopf professzionális termékeire esett a választásunk, mert a jelenleg a piacon lévő fodrászcikkeket forgalmazó cégek közül ez az, amelyik széles termékpalettájával a legkomplexebb megoldást kínálja a különböző haj- és fejbőrproblémákra, illetve biohajfestékeivel maximálisan megfelel a modern elvárásoknak.
Kíméletes, ammóniamentes festékek sorával, számtalan festés-, vágás- és melírtechnikával várjuk kedves vendégeinket.
Babinszki Anikó (telefon: 06-30-477-2461): Egészségügyi végzettségem van, így mindig fontos számomra az egészséges életmód.
Az E-Fit készülékek az EMS (elektro-muscle-stimulation – elektromos izomstimuláció – közvetlenül az izmokhoz juttat elektromos stimulációt, aminek hatására az izmok ugyanúgy összehúzódnak és elernyednek, mintha sportolnánk) technológiát használják ki. A módszert többéves kutatómunkán alapuló fejlesztés során tökéletesítették. Ez már az ötödik generációs gépcsalád, kifejezetten az úgynevezett egésztest-stimulációs edzésre kifejlesztve. A készülék egy speciális, 10 elektródapárral ellátott ruhából és egy feszültséget és frekvenciát szabályozó korszerű kezelőpultból áll. A speciális elektródákat orvosi fizikoterápiás kezelések során is használják, a kényelmes, szellőzőanyagból készült ruha pedig lehetővé teszi a szabadabb mozgást és tökéletesen a helyén, a megfelelő izomcsoporton tartja az elektródákat.

Mirage Szalon
Törökbálint,
Bajcsy-Zsilinszky u. 20.
www.mirageszalon.hu



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!