Kerthelység

2012. ápr 29.

Születésnapi köszöntések

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Beck Domonkosné

Turai István polgármester és Hámoriné Olár Mária képviselő asszony március 22-én otthonában köszöntötték Beck Domonkosnét 90. születésnapján. Teri néni Taksonyban nőtt fel. Szülei sváb családból származtak.

Az ötvenes évek kitelepítései keservesen érintették a családot, szinte mindenkinek el kellett hagynia az országot. Férjét sváb származása miatt öt évre munkaszolgálatra vitték Oroszországba, így Teri néni évekig egyedül nevelte a gyerekeket. Az átélt keserűségek hosszú ideig tabu témának számítottak, így gyerekeinek is csak mostanában kezd mesélni a múlt viszontagságairól. De mindannak ellenére, amin életében keresztülment, fiatalos és életvidám. Fia orvos, családjával Németországban él. Lánya és veje 14 éve építették házukat itt, Törökbálinton. Teri néni másfél éve költözött ide, és bár néha nagyon hiányzik neki Taksony, a régi ház és a jó ismerősök, nagyon szereti ezt a várost is. Négy unokája és egy dédunokája van. Szerinte a hosszú élet titka az erős idegrendszer és a jó gyomor. Előbbi segítette át élete viszontagságos korszakain, utóbbi pedig jól bírja a sok gyógyszert, amit idős korára való tekintettel szednie kell. Bár amint elmesélte, nem mindig veszi be az előírt mennyiséget, mert ami sok, az sok – de ez persze titok.

Richter Péterné

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Hajdu Ferenc alpolgármester Richter Péternét. Erika néni a Brassó melletti Sárkányban született és a második világháború alatt került Törökbálintra. Első férjével, Galambos Istvánnal kötött házasságából két fiú és egy leánygyermeke született. Második férjével, Richter Péterrel 1983-ig élt boldog házasságban, ekkor azonban sajnálatos módon megözvegyült.
A mai napig is szellemileg friss, jó egészségi állapotnak örvendő Erika néni úgy tartja, ez a lelki és fizikai állapot annak köszönhető, hogy nem magányosan pergeti a napjait, hanem egyik unokájának, Galambos Attilának és családjának a körében élhet.
90 éves születésnapi köszöntés

Csibi Sándorné Molnár Mária

Turai István polgármester és Hámoriné Olár Mária, a körzet képviselője egy csokor virággal és emlékoklevéllel köszöntötte Manci nénit 90. születésnapja alkalmából. A népes családi összejövetelen gyermekei és unokái között az ünnepelt régi emlékeiről mesélt történeteket.
Csibi Sándorné (Molnár Mária) 1922-ben Székelyföld közepén, Ditróban született. 1939 telén férjével Magyarországra jöttek, mivel édesanyja kívánsága volt, hogy az anyaországban éljenek. 1958-óta törökbálinti lakos és háromgyermekes édesanyaként egyedül nevelte fel egy lány és két fiú gyermekét. A Mechanikai Műveknél dolgozott, innen ment nyugdíjba.
10 unokája és 10 dédunokája él szerte a világban, és izgatottan várja a júliusban születendő 11. dédunokáját.

A Kerthelység szerkesztősége szeretettel kíván még sok boldog születésnapot Teri néninek, Erika néninek és Manci néninek szerető családja körében!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!